Це шкодить урожаю: яке листя не можна обрізати на помідорах

Читать на русском
Автор
1146
Обрізання листя дуже важливе для помідорів
Обрізання листя дуже важливе для помідорів. Фото Freepik

Одна помилка може зіпсувати урожай

В догляді за помідорами дуже важливе правильне обрізання листя. Однак мало хто знає, що ця дія може нашкодити урожаю, якщо не правильно це робити. Раніше ми розповідали, як підживити томати аспірином, а тепер ділимося, яке листя не можна обрізати на кущах.

Цей етап дуже важливий для гарного росту помідорів і може вплинути на урожай. Про це розповіли на "Корисне TV".

Як правильно обрізати томати

  • Можна обрізати лише високорослі помідори. Починати процедуру можна через 2-3 тижні після посадки розсади. Щотижня можна видаляти по 2 нижні листки.
  • Не можна обрізати листя, яке розташоване вище, ніж перше гроно. Воно живить плоди. Коли видалите все листя до першого грона, дал обрізати не можна, поки не зав’яжуться всі плоди.

Річ у тім, що листя — джерело енергії для рослин, адже відповідає за фотосинтез. Також воно регулює водний баланс кущів. Обрізання листя може спричинити те, що рослина не буде отримувати потрібну кількість поживних речовин. Це значно погіршує урожай та його кількість.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити кабачки для гарного урожаю. Ця культура не має великих вимог у вирощуванні, але однозначно потребує внесення правильних добрив.