Слимаки більше не доставлять проблем: влаштуйте для них пастку на городі

Читать на русском
Автор
Слимаки знищують рослини
Слимаки знищують рослини. Фото Dev Leigh/Unsplash.com

Простий спосіб позбутися шкідників

Слимаки та равлики на городі — одна з найбільших проблем дачників. Ці, здавалося б, нешкідливі молюски люблять ласувати зеленими пагонами рослин, свіжим салатом, чим буквально знищують рослини.

Про використання проти слимаків спеціалізованих хімікатів, які швидко проникають у ґрунт та негативно вплинуть на посадки краще забути. Також варто утриматися від деяких домашніх інвазивних методів. Наприклад, використання деревної золи в саду не завдає непоправної шкоди, але може призвести до засолення ґрунту. Натомість ефективним способом позбутися слимаків буде використання саморобної пастки.

Як боротися з равликами та слимаками на ділянці

Для виготовлення пастки від слимаків вам знадобиться тільки ємність, яку можна буде закопати в землю, молоко та трохи води. Змішайте рідини в ємності та закопайте її так, щоб шкідники могли потрапити до неї, пересуваючись по поверхні.

Встановлювати пастку найкраще ввечері. Саме в темний час доби слимаки найактивніші.

Коли вранці більшість равликів опиниться у пастці, залишиться лише викопати контейнер і винести вміст далеко межі ділянки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися із колорадським жуком за допомогою домашніх засобів. Виявляється, шкідників відлякає гострі настій із цибулі та часнику.