Будете збирати відрами: 3 найкращі добрива для цибулі в липні

Читать на русском
Автор
Перелік добрив для підживлення цибулі в липні Новина оновлена 02 липня 2024, 18:14
Перелік добрив для підживлення цибулі в липні. Фото Canva

Цибуля виросте розміром у кулак

Без вчасного та правильного удобрення рослин, важко уявити хороший урожай. Це стосується й цибулі, яка потребує поживних речовин. Підживлення в другий літній місяць має свої особливості.

У липні починають формуватися головки цибулі. Тому й важливо внести ефективні добрива, щоб вони виросли великими та здоровими. "Телеграф" зібрав кілька найефективніших добрив для цибулі на липень.

Зола

Це потужний натуральний засіб, який завжди працює. Візьміть 200 грамів речовини та розведіть їх у одному відрі кипʼятку. Щоб стати максимально корисним, треба, щоб добриво стояло 2-3 дні. Після цього підживлюємо грядку з цибулею таким засобом. Городники рекомендують поливати розчином із золи три рази на сезон. Востаннє — не пізніше, ніж за 2 тижні до збору плодів.

Фосфорні добрива

Засоби, які містять фосфор у високій концентрації, роблять їх смак кращим. До того ж цибуля потім буде зберігатися довше. Пропорція: 30 грамів суперфосфату, 25 грамів сульфату калію на 10 літрів води. Використовуйте 1 відро фосфорного добрива для поливу 3 метрів квадратних ділянки з цибулею.

Бурʼяни

Нарвіть трохи менше, ніж половину відра будь-яких бур'янів, наприклад, кропиви. Додайте туди 3 літри води, 1 столову ложку дріжджів. Хай так стоїть 2-3 дні. Після того долийте до розчину ще 8-10 літрів води.

Раніше "Телеграф" писав про посівний календар на липень. Дізнайтеся, коли краще працювати в саду та на городі в другий місяць літа.