"Ти брехала нам, чи що?": російський актор-путініст несподівано "накинувся" на Ротару

Читать на русском
Автор
Путініст Сергій Селін "наїхав" на українську співачку Софію Ротару Новина оновлена 02 липня 2024, 14:22
Путініст Сергій Селін "наїхав" на українську співачку Софію Ротару. Фото Колаж "Телеграфу"

Пропагандист з країни-агресорки звернувся до народної артистки України

Російський актор-путініст Сергій Селін, який грав у стрічках "Вулиці розбитих ліхтарів", "Убивча сила", "Братани", видав несподівану заяву. Він звернувся до відомої української співачки Софії Ротару.

Путініст пригадав першу платівку Ротару, яка в нього зʼявилась. Він зробив акцент на пісні "Балада про матір", в якій йдеться про тугу мами за сином, який загинув у війні. Селін, як пишуть російські ЗМІ, зацитував рядки: "Мати впізнала сина… і пронісся материнський крик: "Олексію, Олексію, синку!".

Софія Ротару - "Балада про матір"

Цим він дорікнув співачці, що вона співала про радянських солдатів, як кажуть росіяни, у "Велику Вітчизняну війну". Таким терміном громадяни країни-агресорки підживлюють міф про "великий і могутній" Радянський Союз, який боровся проти нацистської Німеччини. Але насправді багато інших країн стали на захист від ворога — Франція, Польща, Велика Британія, Канада, Греція, Румунія, США та Угорщина.

До того ж таке трактування нівелює той факт, що війна почалась не 22 червня 1941 року, коли Німеччина напала на СРСР, а ще 1 вересня 1939 року під час атаки німців на Польщу. Тому формулювання "Велика Вітчизняна війна" носить пропагандистський характер.

"Софочко, перша платівка, яка в мене була, знаєш, що це було? Я прекрасно пам'ятаю ту пісню, яку ти там співала. Знаєш, які там слова? "Мати впізнала сина… і пронісся материнський крик: "Олексію, Олексію, синку!" Це ж ти співала! І звучала дуже зворушливо. Виходить, ти брехала чи що тоді? Це ж була пісня про Велику Вітчизняну. Ти брехала нам, чи що?", — висловився росіянин.

Водночас Софія Ротару жодним чином не зреагувала на такі закиди.

Де зараз Софія Ротару

На початку повномасштабного вторгнення співачка поширила допис, у якому висловилась на підтримку України та засудила країну-окупанта. Однак, де перебувала виконавиця, було невідомо.

Софія Ротару висловилась про війну

Згодом продюсер Леонід Дзюник розповів, що Ротару живе в США. Вона не дуже часто публікувала новини про війну. Зрідка у її інстаграмі зʼявлялися дописи про страшні події на батьківщині: трагедію у Кременчуці, обстріли Вінниці та Києва. Світлини Софія Михайлівна не підписує, лише ставить емодзі.

Восени 2022 року співачка приїжджала в Україну — на Чернівеччину, звідки родом. Вона написала, що важливо відчувати зв’язок з батьківщиною.

Софія Ротару відвідала малу батьківщину

Згодом у інстаграмі народної артистки України можна було побачити локацію саме Італію. Утім, через певний час виконавиця прибрала можливість бачити її місце розташування.

У жовтні 2023 року сестра артистки — Ауріка повідомила, що співачка живе у своєму будинку під Києвом. Тоді у мережі зʼявилось фото, як Ротару відвідує могилу чоловіка на Байковому кладовищі.

Софія Ротару на могилі чоловіка
Софія Ротару на могилі чоловіка,Фото: Інстаграм Софії Ротару

Також відомо, що Софія Михайлівна продає свій готель в окупованому Криму, а саме — у центрі Ялти. Його співачка оцінює у 23 мільйони євро.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, куди поділась модель та ведуча Інна Цимбалюк, яка була популярною в 2000-х. Вона практично не згадує про батьківщину.