Привітайте захисників: коли відзначаємо День Повітряних Сил ЗСУ цьогоріч

Читать на русском
Автор
7 липня - День Військ Протиповітряної оборони Новина оновлена 02 липня 2024, 14:19
7 липня - День Військ Протиповітряної оборони. Фото Сухопутні війська ЗСУ

Захисника неба святкують професійне свято

День Військ Протиповітряної оборони — особливе свято в умовах нашої реальності. Що таке "ППО" вже знає кожен українець, адже щодня українські захисники збивають російські ворожі цілі. Тому подякувати за збережені життя в цей день маємо саме силам ППО.

"Телеграф" зібрав кілька фактів, як виникло свято в Україні та хто його заснував.

Коли відзначається День військ ППО

День військ протиповітряної оборони України традиційно припадає на першу неділю липня. У 2024 році дата свята — 7 липня. У цей день важливо привітати усіх захисників неба із важливим святом. Адже вони цілодобово боронять наші життя від російських повітряних атак.

Історія свята військ ППО

На державному рівні День військ протиповітряної оборони України затвердив другий президент України Леонід Кучма 1997 року. Згодом Віктор Ющенко, третій президент України скасував це свято та заснував альтернативне — День Повітряних Сил Збройних Сил України у 2007 році.

А все тому, що Війська протиповітряної оборони та Військово-повітряні сили обʼєднали в одні Повітряні сили. Свято відзначали у першу неділю серпня. Утім, невдовзі в Україні повернулися до старої дати — першої неділі липня.

Загалом Війська протиповітряної оборони займаються тим, що попереджають про повітряну небезпеку та збивають ворожі цілі — безпілотні літальні апарати, дрони та крилаті ракети. Таким чином, вони захищають від атак важливі військові, промислові об’єкти та житлову інфраструктуру.

А найголовніше — Війська протиповітряної оборони оберігають наші життя, адже влучання в різні об’єкти нерідко закінчується смертями людей та масштабними руйнуваннями. Тому обов’язково подякуйте захисникам неба в цей день за їхню невтомну працю. Бо саме завдяки цим людям ми можемо продовжувати своє життя.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, коли День української Державності в 2024 році. Вже маємо іншу дату.