На війні загинув брат фронтмена "Без обмежень" Сергія Танчинця: мама Героя опублікувала його послання (фото)

Читать на русском
Автор
1272
Сергій Танчинець повідомив сумну новину Новина оновлена 01 липня 2024, 12:40
Сергій Танчинець повідомив сумну новину. Фото Колаж "Телеграф"

Відомий виконавець втратив брата на війні

Популярний український виконавець та фронтмен гурту "Без обмежень" Сергій Танчинець повідомив про тяжку втрату в сім’ї. На війні загинув брат музиканта Дмитро Чендей.

За словами Сергія Танчинця, його брат був справжнім воїном. Він пішов служити із перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Брат Дмитро Чендей на щиті! Воював з початку повномасштабного… Воїн! Світла пам’ять тобі, Братику! Надія Танчинець, обіймаю вас усіх", — написав у Facebook Танчинець і показав фото загиблого на війні брата.

Мама Героя Дмитра Чендея Надія Танчинець у своєму Facebook після звістки про загибель сина опублікувала сильне та зворушливе послання, яке він залишив. У цьому посланні Дмитро розповів, чому вирішив йти на війну захищати Україну та що йому довелося пережити під час служби у ЗСУ.

брат Сергія Танчинця

""Можеш пояснювати всім, хто спитає. Я ніколи не був правосєком чи націоналістом. Я ніколи не пропагував вирішити це питання (коли воно було просто питанням) силою. Я не маю хисту до зброї та військової справи. Я не вірив що війна буде. Я не вірив що вони (росіяни) можуть вбивати жінок і дітей. Я не вірив що їхні жінки і діти підтримають війну у більшості своїй. Я пішов у військо не завдяки комусь, не всупереч комусь/чомусь, не із-за ідеології або ще чогось", — каже Дмитро Чендей у своєму посланні.

За його словами, він, як і всі, був розгублений, але вирішив діяти. Він бачив, як падали снаряди на будинки, як гинуть люди. Тому прийшов у місце видачі зброї та написав заяву, щоб вступити до лав ЗСУ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що під час війни загинув відомий хореограф. Він до війни ставив танцювальні номери для Ірини Білик та Монатіка.