День Конституції В Україні і День соціального бізнесу у світі: які свята відзначаються 28 червня

Читать на русском
Автор
Сьогодні відзначається День Конституції України Новина оновлена 28 червня 2024, 10:18
Сьогодні відзначається День Конституції України. Фото Freepik

В цей день відзначають низку свят

Сьогодні, 28 червня, українці відзначають важливе свято — День Конституції. У світі святкують Міжнародний день рожевого вина, День молочного шоколаду, День пірсингу, День соціального бізнесу.

День Конституції України

Це важливе державне свято для українців присвячене ухваленню Конституції України — основного Закону України. Конституцію ухвалила Верховна Рада 28 червня 1996 року. Цей день — єдине державне свято, яке закріплене у самій Конституції.

Конституція України — основний закон країни, що визначає принципи функціонування різних органів влади і врегульовує права й обов’язки громадян. Це одна з найдемократичніших у світі Конституцій.

Міжнародний день рожевого вина

Щорічно це свято відзначають в останню п’ятницю червня від 2018 року. Головною метою свята є вшанування від задоволення від життя в Провансі, де виготовляють рожеве вино. Свято встановлено власницею Châteaux Roubine і Sainte Béatrice Валері Руссель.

День молочного шоколаду

Свято заснувала Асоціація кондитерів. У 1839 році у Німеччині винайшли молочний шоколад у вигляді гарячого напою. Згодом кондитер зі Швейцарії створив твердий шоколад, яким ми звикли його їсти в наші часи.

Міжнародний день пірсингу

Перший професійний пірсинг-салон "Рукавичка" винайшов Джим Ворд, який власне народився 28 червня. Хоч проколювання вух і носа було популярним і до цього, Ворд зробив це більш безпечним і легальним.

Міжнародний день соціального бізнесу

Головна мета свята — привернути увагу представників влади до проблем соцбізнесу, які є у суспільстві. Йдеться про організації, які врегульовують взаємовідносини у суспільстві — благодійні та волонтерські.

Раніше "Телеграф" ділився листівками для привітання з Днем Конституції України. Ми зібрали для вас патріотичні картинки для рідних.