Кабачки будуть рости вдвічі більше: пʼять перевірених засобів, які дадуть результат

Читать на русском
Автор
Підживлення кабачків у літній період
Підживлення кабачків у літній період. Фото Canva

Урожай кабачків цілком реально збільшити

Кабачки належать до популярних овочів в Україні, бо їх легко готувати, до того ж вони — смачні. Така культура не має великих вимог у вирощуванні, але однозначно потребує підживлення.

Період плодоношення кабачків зовсім короткий, десь близько місяця. Якщо ви хочемо збирати їх довше, тоді варто подбати про правильну сівозміну, достатній полив, хороші добрива. Зокрема, "Телеграф" зібрав п'ять перевірених добрив для підживлення кабачків.

Кропива

Нарвіть кропиви без квітів і закиньте її у зручну місткість. Покрийте водою. Нехай стоїть протягом тижня у теплому місці. Дочекайтесь, аби перестала утворюватися піна та іноді перемішуйте. Розведіть листя водою у пропорції 1:10. Поливайте кабачки добривом на основі кропиви під корінь.

Дріжджі

Ця речовина активізує розкладання органіки в землі. Тому корені рослини швидко поглинають азот, фосфор і калій та починають активніше рости. Для приготування розчину візьміть 100 грамів дріжджів на 1 літр води. Внесіть туди ще 1 столову ложку цукру. Час настоювання — хоча би 3-4 години. Тоді до 1 склянки розчину додайте 10 літрів води. На 1 кущ треба вносити 5 літрів дріжджового розчину.

Зола

Цей натуральний засіб буде добрим помічником у збільшенні урожаю кабачків. Він покращує стан землі та збагачує його поживними речовинами. Золу можна використовувати як у сухому вигляді, так і рідкому. Щодо другого варіанту, потрібно 1 склянку речовини залити 10 літрами води. Застосовуємо 5 літрів розчину під 1 кущ кабачків.

Борна кислота + йод

Добриво, виготовлене з кількох компонентів, допоможе досягти ще кращого результату. Треба пів чайної ложки сухої борної кислоти розбавити у 10 літрах води. Тоді додаємо туди 1 літр сироватки та 15 крапель йоду. Все ретельно розбавляємо. Йод захищатиме кабачки від шкідників, а завдяки борній кислоті будуть утворюватися зав'язки.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити влітку огірки для гарного урожаю. Є кілька потужних речовин, які точно подіють.