Як позбутися заздрості: сім способів перестати отруювати собі життя

Читать на русском
Автор
Вам вдасться впоратися із заздрістю
Вам вдасться впоратися із заздрістю. Фото pixabay.com

Ці поради вам знадобляться

Заздрість може бути рушійною силою, якщо сприймати це почуття з розумом та використовувати на свою користь. Однак воно також може суттєво отруювати життя і тоді варто боротися з цією емоцією.

Тож, якщо ви помітили, що замість того, аби порадіти за своїх друзів чи знайомих, ви бажаєте їм неприємностей — це перший тривожний дзвіночок. Як позбутися негативних почуттів розповідають на порталі "Ukr.Media".

Як припинити заздрити

Так, першим та основним кроком є зізнання самому собі у заздрості. Варто підмічати у собі це почуття, як тільки воно починає з'являтися, але при цьому уникати осуду.

Далі необхідно проаналізувати, що саме викликає заздрість. Це може бути щось матеріальне, або чужий соціальний успіх, чи, можливо, унікальні здібності.

Після цього можна запитати себе: "Що я можу зробити, щоб досягнути подібних результатів?".

Також психологи рекомендують бути доброзичливішими до себе, адже недооцінювання себе може спричиняти заздрість.

Ще одна важлива порада – подумати про своє особисте зростання та розвиток. Варто прописати власні цілі, а поруч – те, що ви можете зробити для їх досягнення.

Окрім цього варто подякувати за те, що ви уже маєте, адже це допоможе зосередитися на позитиві.

Останнім кроком буде поставити себе на місце іншої людини та подумати, що їй довелося пройти, аби досягти успіху. Це допоможе краще зрозуміти людину.

Раніше "Телеграф" розповідав про техніку малих кроків. Декілька невеликих корисних звичок допоможуть підвищити продуктивність.