Привітання з Івана Купала 2024: добірка найкрасивіших картинок до свята

Читати російською
Автор

Це популярне свято українського народу

Свято Івана Купала набуло особливого значення для українців. Воно виникло від наших пращурів-язичників, але під час запровадження християнства зазнало певних змін. Купала супроводжується обрядовими танцями, співами та іншими цікавими традиціями. За новим стилем, його святкували 24 червня, а от за старим — 7 липня, як було раніше.

Спершу предки вшановували в цей день бога Купала, який вважався покровителем плодоношення і цвітіння. Тому й люди занурювалися в цей день у різні водойми. Вважалося, що таким чином вони змивають гріхи та все нехороше.

Згодом після запровадження християнства у Київській Русі у 988 році свято отримало назву Іоанна Хрестителя. Так, віряни почали вшановувати святого, який хрестив Ісуса Христа в річці Йордан.

Популярною традицією є стрибання через багаття, аби очиститися від хвороб. Водночас люди спалювали непотріб та висловлювали образи, щоб позбутися всього поганого.

До свята "Телеграф" зібрав добірку листівок з Івана Купала, які можете відправити своїм рідним і близьким. Це чудовий спосіб привітати важливих вам людей з цим чудовим святом.

Картинка з Івана Купала, Колаж: "Телеграф"
Листівка з Івана Купала, Колаж: "Телеграф"
Картинка з Івана Купала, Колаж: "Телеграф"
Картинка з Івана Купала, Колаж: "Телеграф"
Картинка з Івана Купала, Колаж: "Телеграф"

Раніше "Телеграф" писав, коли відзначаємо День хрещення Київської Русі-України. Дата дещо відрізняється від тієї, що була минулого року.