Цих булочок зметуть гору за лічені хвилини: м'яке та пишне тісто водолаз, що не черствіє
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Завдяки вдалому рецепту тіста випічка довго не черствіє
Ми розповідали, як приготувати чудові варенички з вишнями. Тепер ділимось рецептом смачних булочок з м’якого тіста, які довго не черствіють.
Тісто для цих пиріжків готується за особливим рецептом, який називається "Водолаз", і воно дійсно неймовірне: еластичне, м'яке і не втрачає своїх властивостей протягом тривалого часу. А начинка з полуниці виходить дуже соковитою та ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 20 г дріжджів (пресованих)
- 75 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 2 яйця (1 жовток для змащування)
- 40 г вершкового масла
- 30 мл олії
- 0,5 ч. л. солі
- 600 г борошна
- Для начинки:
- 500 г полуниці
- 75 г цукру
- 15-20 г крохмалю
Спосіб приготування:
- Наріжте полуницю на невеликі шматочки. У сковороді змішайте полуницю з половиною цукру.
- Іншу половину цукру змішайте з крохмалем. Залиште полуницю пустити сік.
- Поставте сковороду на вогонь і доведіть полуницю до кипіння. Потім додайте крохмаль з цукром, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть протягом хвилини, потім зніміть з вогню і дайте начинці охолонути.
- У молоці розчиніть дріжджі з 1 столовою ложкою цукру та 2 ложками борошна. Залиште опару підійматися.
- Відокремте жовток від одного яйця. У мисці змішайте яйця, ванільний і звичайний цукор, сіль, вершкове масло та олію.
- Додайте опару до яєчної суміші і перемішайте. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Вимішуйте тісто руками на столі протягом 10 хвилин.
- Покладіть тісто в целофановий пакет, випустіть з нього повітря. Помістіть тісто в каструлю з теплою водою (температура 35°C). Залиште тісто підійматися протягом 40 хвилин.
- Дістаньте тісто з пакета і розділіть на 50-грамові кульки. Накрийте кульки целофаном і залиште на 10 хвилин.
- Розкатайте кульки в коржики діаметром 5 см. Викладіть начинку на кожен коржик і защипніть краї.
- Викладіть пиріжки швами вниз на деко, застелене пергаментом. Накрийте пиріжки целофаном і залиште ще на 30 хвилин. Змішайте жовток з водою і змастіть цією сумішшю поверхню пиріжків. Випікайте пиріжки в духовці при 180°C протягом 18-20 хвилин.
Такі булочки виходять надзвичайно апетитними. Також ми розповідали, як смачно заготувати полуницю на зиму.