Цих булочок зметуть гору за лічені хвилини: м'яке та пишне тісто водолаз, що не черствіє

Читати російською
Автор

Завдяки вдалому рецепту тіста випічка довго не черствіє

Ми розповідали, як приготувати чудові варенички з вишнями. Тепер ділимось рецептом смачних булочок з м’якого тіста, які довго не черствіють.

Тісто для цих пиріжків готується за особливим рецептом, який називається "Водолаз", і воно дійсно неймовірне: еластичне, м'яке і не втрачає своїх властивостей протягом тривалого часу. А начинка з полуниці виходить дуже соковитою та ароматною. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 20 г дріжджів (пресованих)
  • 75 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 2 яйця (1 жовток для змащування)
  • 40 г вершкового масла
  • 30 мл олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • 600 г борошна
  • Для начинки:
  • 500 г полуниці
  • 75 г цукру
  • 15-20 г крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Наріжте полуницю на невеликі шматочки. У сковороді змішайте полуницю з половиною цукру.
  2. Іншу половину цукру змішайте з крохмалем. Залиште полуницю пустити сік.
  3. Поставте сковороду на вогонь і доведіть полуницю до кипіння. Потім додайте крохмаль з цукром, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть протягом хвилини, потім зніміть з вогню і дайте начинці охолонути.
  4. У молоці розчиніть дріжджі з 1 столовою ложкою цукру та 2 ложками борошна. Залиште опару підійматися.
  5. Відокремте жовток від одного яйця. У мисці змішайте яйця, ванільний і звичайний цукор, сіль, вершкове масло та олію.
  6. Додайте опару до яєчної суміші і перемішайте. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Вимішуйте тісто руками на столі протягом 10 хвилин.
  7. Покладіть тісто в целофановий пакет, випустіть з нього повітря. Помістіть тісто в каструлю з теплою водою (температура 35°C). Залиште тісто підійматися протягом 40 хвилин.
  8. Дістаньте тісто з пакета і розділіть на 50-грамові кульки. Накрийте кульки целофаном і залиште на 10 хвилин.
  9. Розкатайте кульки в коржики діаметром 5 см. Викладіть начинку на кожен коржик і защипніть краї.
  10. Викладіть пиріжки швами вниз на деко, застелене пергаментом. Накрийте пиріжки целофаном і залиште ще на 30 хвилин. Змішайте жовток з водою і змастіть цією сумішшю поверхню пиріжків. Випікайте пиріжки в духовці при 180°C протягом 18-20 хвилин.

Такі булочки виходять надзвичайно апетитними. Також ми розповідали, як смачно заготувати полуницю на зиму.