Вітамінна бомба: літній салат з селери, моркви і яблук

Читать на русском
Автор
Смачний вітамінний салат Новина оновлена 19 червня 2024, 15:00
Смачний вітамінний салат. Фото Freepik

Приготувати його простіше, ніж ви можете уявити

Влітку хочеться простих та легких страв. Цей салатик не лише смачний, а й корисний. Раніше ми розповідали, як приготувати салат з авокадо і тунця, а тепер ділимося рецептом вітамінної низькокалорійної бомби з селери, яблук і моркви.

Цей салатик стане ідеальним доповненням вашого обіду або перекусу. Рецептом поділилися на порталі "Гурман".

Як приготувати салат з селери і моркви

Інгредієнти:

  • 200 г кореня селери;
  • 2 яблука;
  • 200 г моркви;
  • волоські горіхи;

Для заправки:

  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1-2 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. гірчиці в зернах;
  • коріандр;
  • чорний перець;
  • сіль, італійські трави.

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішуємо в окремій тарілці оливкову олію, лимонний сік і мед. Ретельно перемішуємо. Кладемо також гірчицю в зернах, усі спеції і сіль. Залишаємо заправку на 15 хвилин.
  2. Чистимо корінь селери і моркву. Видаляємо шкірку з яблук і розрізаємо на половинки. Прибираємо насіння і натираємо на тертці для корейської моркви.
  3. Натираємо також моркву і селеру. Перекладаємо інгредієнти у глибоку миску і додаємо заправку. Перемішуємо. Подрібнюємо горіхи і додаємо до салату. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати салат з хамоном і полуницею. Ми поділилися простим рецептом неймовірно смачного літнього салату.