Ванна — найгірше місце: де краще зберігати рушники

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, де найкраще зберігати рушники

Рушник, повішений на гачок або батарею, можна побачити практично у кожній ванній кімнаті. І здається, що для нього немає найкращого місця. Так він завжди знаходиться під рукою і скористатися ним можна швидко. Насправді ванна кімната – найгірше місце для зберігання рушників, пише TOP.

Чому не можна зберігати рушники у ванній

Через постійне використання води під час купання або прання у ванній кімнаті зазвичай тепло і сиро. А це ідеальні умови для розвитку бактерій та грибків. Особливо, якщо кімнату не провітрюють регулярно.

Якщо рушник неприємно пахне, це не завжди ознака того, що він погано випраний. У випадку, коли він зберігається у сирій ванній, цілком можливо причиною неприємного запаху є бактерії. У такому разі його не можна використовувати, щоб не перенести шкідливі мікроорганізми на шкіру.

Де зберігати рушники

Якщо ви дбаєте про гігієну, завжди слід зберігати рушники в сухому місці, що провітрюється, і приносити у ванну кімнату тільки під час прийняття ванни. Для постійного зберігання може підійти шафа або вбиральня. Але перш ніж покласти рушник на зберігання, переконайтеся, що він чистий і сухий, щоб не було цвілі та неприємних запахів.

Як часто потрібно міняти рушники

Насамперед у кожного члена сім’ї має бути свій рушник. Його слід замінювати на чистий після 2-3 використань. Рушники для рук та обличчя, які використовуються частіше, ніж банні, можна міняти щодня. Особливо, якщо рушник для рук використовують усі члени сім’ї.

Раніше "Телеграф" розповідав, як повернути м’якість рушникам. У цьому допоможуть два продукти з кухні.