В якій позі найкраще спати у спеку: ці лайфхаки допоможуть охолонути в літню ніч

Читать на русском
Автор
Сон у літню ніч можна зробити комфортнішим Новина оновлена 17 червня 2024, 09:19
Сон у літню ніч можна зробити комфортнішим. Фото Freepik

Корисні поради на випадок спекотних ночей

Вночі в будинку або квартирі може бути особливо задушливо після спекотного дня, а це може стати на заваді гарному сну. Однак, є способи, як зробити сон у літню ніч комфортнішим. "Телеграф" вже розповідав, як швидко охолодити напій у спеку, а сьогодні ділиться, як спати влітку, щоб не було спекотно.

Як виявилося, є найзручніша поза для сну влітку, а також інші лайфхаки, які допоможуть охолонути, пише Mirror. З цими порадами, ваш сон стане комфортнішим.

Сон без одягу

Спати повністю голяка — це перше до чого вдаються ті, хто страждає від спеки в літні ночі. І цей спосіб дійсно працює, адже навіть тонка та легка білизна може завадити сну у спеку. Також варто відмовитися від ковдри, замінивши її легким простирадлом або підковдрою для створення потрібного для сну затишку.

Найкраща поза для сну

Як виявилося, найкраща поза для сну в спеку — це поза "морської зірки", коли всі кінцівки витягнуті та розкинуті. Така поза збільшує площу поверхні для випаровування поту та охолодження, а значить зробить ваш сон комфортнішим.

Збереження дистанції

Якщо ви спите з партнером, краще зберігати дистанцію під час сну, це може поліпшити циркуляцію повітря. Відповідно, вам буде не так спекотно. А теплі обіймашки краще залишити на прохолодніші ночі.

Не відчиняйте вікна вдень

У спекотний літній день краще не відкривати вікна, особливо в пікові години сонячної активності. Найкраще провітрювати будинок увечері чи рано-вранці. Те саме стосується жалюзі та щільних штор — нехай вони будуть закриті і не пропускають сонячні промені всередину житла.

Використовуйте вентилятор

Вентилятор може врятувати ваш сон влітку, це відмінна та дешевша альтернатива кондиціонеру. Встановіть вентилятор біля ліжка і він даруватиме приємну прохолоду. А якщо помістити спеціальний вентилятор на стелі, він перемішуватиме повітря і підтримуватиме більш-менш комфортну температуру у всій кімнаті.

Раніше "Телеграф" розповідав про лайфхаки на літо. Дізнайтеся, як боротися зі спекою в будинку, якщо немає кондиціонера.