Лайфхаки на літо: як боротися зі спекою в домі, якщо немає кондиціонера

Читать на русском
Автор
Як охолодити приміщення у літню спеку Новина оновлена 03 червня 2024, 12:18
Як охолодити приміщення у літню спеку. Фото Колаж "Телеграфу"

Прості, але ефективні лайфхаки на літо

Ось і настало літо, а отже, буде спекотно. Саме час дізнатися, як рятуватися від спеки, якщо у приміщенні немає кондиціонера. "Телеграф" уже розповідав, чим помити холодильник, щоб не було неприємного запаху, а сьогодні ділиться як охолодити приміщення, в якому немає кондиціонера.

Як виявилося, є кілька ефективних способів, як освіжитись під час літньої спеки вдома, пише apostrophe.ua. Вам допоможуть вентилятори, блокування сонячного світла та правильна вентиляція.

Як охолодити приміщення – лайфхаки на літо

Вентилятори на допомогу

Поставте у приміщенні вентилятор, а краще декілька, щоб створити потік повітря. Найкраще розмістити їх біля відкритих вікон, щоб наповнити будинок свіжим повітрям. Також можна розмістити вентилятори у протилежних кутах кімнати, створюючи чудовий вентиляційний ефект.

Блокуйте сонячне світло

Постарайтеся максимально закрити вікна, щоб сонячне світло не потрапляло до приміщення. Повісьте щільні сонцезахисні штори або жалюзі, щоб пряме сонячне проміння не підігрівало кімнату.

Створіть протяг

Час від часу весь день створюйте в будинку протяг, відкриваючи вікна на протилежних сторонах житла. Потік свіжого повітря охолодить кімнату, витягнувши з будинку гаряче повітря.

Провітрювання вранці та ввечері

Найкраще провітрювати житло пізно ввечері, вночі або рано вранці, коли температура за вікном нижче, ніж вдень. Також не забувайте закривати вікна, якщо вони знаходяться на сонячному боці будинку.

Використовуйте заморожені продукти та лід

Якщо перед вентилятором поставити заморожені продукти або миску з льодом, повітря з нього буде холодніше і свіжіше. Це охолодить приміщення і вам буде комфортніше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести запах затхлості та освіжити шафу. Три копійчані кошти.