Близькі "вмолотять" за вечір: "Наполеон" у склянці готується за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
604
Такий десерт сподобається близьким
Такий десерт сподобається близьким. Фото shuba.life

"Наполеон" у склянці можна подати до святкового столу

Коли хочеться чогось смачненького, а бажання довго стояти за плитою бажання немає, виручають прості рецепти. У такому випадку можна спекти тертий пиріг чи зробити желе з полуниці.

Чудовим варіантом десерту також може стати лінива випічка, на кшталт "Наполеона" у склянці. А рецептом з нами поділилися на порталі "Ukr Story".

Як приготувати "Наполеон" у склянці

Інгредієнти:

Тісто

  • масло — 120 г;
  • борошно — 180 г;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • сіль — дрібка;

Крем

  • молоко — 300 мл;
  • цукор — 60 г;
  • жовток курячого яйця — 2 шт.;
  • борошно пшеничне — 2 ст. л.;
  • масло — 30 г;

Спосіб приготування:

  1. Борошно насипати у глибоку миску.
  2. Додати сіль та цукор.
  3. Натерти холодне вершкове масло, ретельно перемішати до отримання пісочної крихти.
  4. Викласти отриману крихту на сковороду на маленький вогонь, обсмажити до золотистого кольору протягом 8-10 хвилин.
  5. Для приготування заварного крему у каструлю з антипригарним покриттям насипати цукор та додати жовтки.
  6. Влити молоко та збити все вінчиком.
  7. Додати борошно та збити до однорідності.
  8. Каструлю поставити на плиту на маленький вогонь та варити крем до загустіння близько 6-10 хвилин.
  9. Зняти крем з вогню та охолодити.
  10. Після того, як пісочна крихта та крем охолонуть, скласти десерт: на дно склянки викласти 2 столові ложки пісочної крихти, потім 2 столові ложки заварного крему. Повторювати шари до заповнення склянки.
  11. Охолодити десерт у холодильнику близько години та можна подавати до столу.

Раніше ми писали як приготувати шоколадний десерт вдома. З ним ви забудете про магазинне морозиво.