Близькі "вмолотять" за вечір: "Наполеон" у склянці готується за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 658
"Наполеон" у склянці можна подати до святкового столу
Коли хочеться чогось смачненького, а бажання довго стояти за плитою бажання немає, виручають прості рецепти. У такому випадку можна спекти тертий пиріг чи зробити желе з полуниці.
Чудовим варіантом десерту також може стати лінива випічка, на кшталт "Наполеона" у склянці. А рецептом з нами поділилися на порталі "Ukr Story".
Як приготувати "Наполеон" у склянці
Інгредієнти:
Тісто
- масло — 120 г;
- борошно — 180 г;
- цукор — 1,5 ст. л.;
- сіль — дрібка;
Крем
- молоко — 300 мл;
- цукор — 60 г;
- жовток курячого яйця — 2 шт.;
- борошно пшеничне — 2 ст. л.;
- масло — 30 г;
Спосіб приготування:
- Борошно насипати у глибоку миску.
- Додати сіль та цукор.
- Натерти холодне вершкове масло, ретельно перемішати до отримання пісочної крихти.
- Викласти отриману крихту на сковороду на маленький вогонь, обсмажити до золотистого кольору протягом 8-10 хвилин.
- Для приготування заварного крему у каструлю з антипригарним покриттям насипати цукор та додати жовтки.
- Влити молоко та збити все вінчиком.
- Додати борошно та збити до однорідності.
- Каструлю поставити на плиту на маленький вогонь та варити крем до загустіння близько 6-10 хвилин.
- Зняти крем з вогню та охолодити.
- Після того, як пісочна крихта та крем охолонуть, скласти десерт: на дно склянки викласти 2 столові ложки пісочної крихти, потім 2 столові ложки заварного крему. Повторювати шари до заповнення склянки.
- Охолодити десерт у холодильнику близько години та можна подавати до столу.
Раніше ми писали як приготувати шоколадний десерт вдома. З ним ви забудете про магазинне морозиво.