Не ставте Wi-Fi-роутер у ці місця: сигнал буде дуже повільним

Читать на русском
Автор
Перелік місць, де Wi-Fi-роутер може погано працювати
Перелік місць, де Wi-Fi-роутер може погано працювати. Фото Canva

Інтернет-з'єднання може залежати від того, де Wi-Fi-роутер

Розташування роутера у будинку чи квартирі грає велику роль у тому, наскільки швидким буде підключення до інтернету. Тому для стабільного сигналу треба знати, куди поставити маршрутизатор. Бо є такі місця, де інтернет-з'єднання може бути жахливим.

Річ у тім, що певна побутова техніка, стіни з каменю можуть погіршувати якість сигналу, пише Sante+. Тому варто звернути увагу на ті місця, в які не варто ставити Wi-Fi-роутер.

  1. Поганим варіантом буде розмістити маршрутизатор на шафі або ящиках. У таких місцях якість сигналу може бути низькою через блокування хвиль.
  2. Не варто ставити роутер й на кухні. Будь-які електричні прилади можуть створювати перешкоди хорошому сигналу.
  3. У підвалах або на складах хвилі просто можуть не поширюватися у приміщенні.
  4. Забудьте про те, щоб ставити маршрутизатор біля пристроїв, які створюють електромагнітне поле.
  5. Не ставте Wi-Fi-роутер біля металевих предметів, оскільки вони здатні блокувати радіохвилі, погіршуючи покриття.
  6. Невдалою ідеєю буде залишати роутер біля зовнішніх стін або вікон. У таких місцях бездротові пристрої будуть працювати гірше. До того ж на вікнах у холодні пори року є вологість, а це негативно впливає на пристрій.
  7. Не варто під'єднувати маршрутизатор на вулиці. Там сигнал буде дуже повільним.

Фахівці розповіли, що найкраще ставити Wi-Fi-роутер у тих місцях, де не існує перешкод. Оптимально — на робочому стилі або твердих меблях. Краще подалі від скла і меблів. До того ж маршрутизатор варто розмістити на висоті від 1-1,5 метра. Тоді сигнал буде відмінним.

Раніше "Телеграф" писав, чи потрібно вимикати смартфон на ніч. Експерти пояснили, чи справді телефон краще працює, якщо дотримуватися такого правила.