Ви не звертали на це увагу: 5 банальних причин, чому телефон довго заряджається

Читать на русском
Автор
Що треба робити, аби телефон швидше заряджався
Що треба робити, аби телефон швидше заряджався. Фото Canva

Через ці причини пристрій довго набирає заряд

Ми живемо в світі мультизадачності, коли потрібно правильно розраховувати свій час, аби встигнути виконати всі справи. Гальмувати темп може довго зарядка телефону, коли треба сидіти біля розетки кілька годин. Адже не завжди є можливість кинути в сумку повербанк і йти по справах. Звичайно, що така проблема має свої причини та способи розв'язання. Також відомо, як зарядити пристрій під час відключень електроенергії.

Дуже часто гаджет перестає швидко заряджатися неспроста. Це пояснюється простими моментами, які ви могли не брати до уваги. Ukr.media зібрало кілька типових причин.

  1. Ви користуєтесь телефоном, коли поставили його заряджатися. Звісно, це уповільнює процес підвищення заряду, бо гаджет паралельно виконує кілька завдань. Спробуйте залишити пристрій на певний час і побачите результат.
  2. Інша причина може полягати у тому, що ви користуєтесь підробкою — неякісним зарядним пристроєм. Тому й процес заряджання стає довшим. Тут рішення просте — накопичити грошей та придбати оригінал.
  3. Поширеною є ситуація, коли ламається гніздо пристрою. Тому й ви не можете під'єднати зарядку до телефону. Тут треба нести гаджет на ремонт.
  4. Може бути причина у самому акумуляторі. Тут слід перевірити батарею, можливо, вона здулась. Бувають пристрої, у яких неможливо самостійно перевірити стан акумулятора. Тоді єдиний вихід — йти у сервісний центр.
  5. Банально, але пристрій може вже бути "старим". З довгим періодом використання акумулятор та інші деталі просто зношуються. Тож треба збирати кошти на новий.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна зекономити заряд батареї смартфона. Існують певні прості та дієві лайфхаки.