Знадобиться яйце та жменька борошна: простий і вдалий літній пиріг до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Такий пиріг можна дуже просто приготувати
Ми ділились рецептом апетитного "Наполеона" в склянці. Якщо ж вам хочеться солоденького, а заморочуватись не хочеться, зверніть увагу на наступний рецепт.
Пиріг простий у приготуванні, з доступних інгредієнтів, а результат — апетитний і вдалий. Рецептом поділились на порталі "Смачненьке".
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 30 мл молока (або води/сметани)
- 70 г вершкового масла
- 0,5 ч.л. (4 г) розпушувача
- дрібка солі
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 300 г полуниці
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. крохмалю
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в глибоку миску. Додайте розпушувач, ванільний цукор, звичайний цукор та сіль, ретельно перемішайте сухі інгредієнти.
- Додайте до сухих інгредієнтів дрібно нарізане або натерте на терці холодне вершкове масло. Перетріть масу до утворення крихт.
- Зробіть поглиблення та влийте холодне молоко або воду. Замісіть тісто спочатку ложкою, а коли воно збереться до купи — руками. Довго вимішувати не потрібно, як тільки маса перестане липнути до рук — тісто готове.
- Викладіть тісто у форму, розподіліть його та обов'язково сформуйте бортики. Поставте форму з тістом у холодильник.
- Помийте та наріжте полуницю. Змішайте 1 ст.л. цукру з 1 ст.л. крохмалю.
- Дістаньте форму з тістом з холодильника. Розподіліть по тісту половину суміші цукру з крохмалем, викладіть полуницю та присипте рештою суміші.
- Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з форми лише після повного охолодження — це збереже його цілісність. Також ми розповідали, як приготувати смачний домашній квас.