Знадобиться яйце та жменька борошна: простий і вдалий літній пиріг до чаю

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт домашньої випічки
Чудовий рецепт домашньої випічки. Фото ukr.media

Такий пиріг можна дуже просто приготувати

Ми ділились рецептом апетитного "Наполеона" в склянці. Якщо ж вам хочеться солоденького, а заморочуватись не хочеться, зверніть увагу на наступний рецепт.

Пиріг простий у приготуванні, з доступних інгредієнтів, а результат — апетитний і вдалий. Рецептом поділились на порталі "Смачненьке".

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 30 мл молока (або води/сметани)
  • 70 г вершкового масла
  • 0,5 ч.л. (4 г) розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 300 г полуниці
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску. Додайте розпушувач, ванільний цукор, звичайний цукор та сіль, ретельно перемішайте сухі інгредієнти.
  2. Додайте до сухих інгредієнтів дрібно нарізане або натерте на терці холодне вершкове масло. Перетріть масу до утворення крихт.
  3. Зробіть поглиблення та влийте холодне молоко або воду. Замісіть тісто спочатку ложкою, а коли воно збереться до купи — руками. Довго вимішувати не потрібно, як тільки маса перестане липнути до рук — тісто готове.
  4. Викладіть тісто у форму, розподіліть його та обов'язково сформуйте бортики. Поставте форму з тістом у холодильник.
  5. Помийте та наріжте полуницю. Змішайте 1 ст.л. цукру з 1 ст.л. крохмалю.
  6. Дістаньте форму з тістом з холодильника. Розподіліть по тісту половину суміші цукру з крохмалем, викладіть полуницю та присипте рештою суміші.
  7. Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин.

Готовий пиріг вийміть з форми лише після повного охолодження — це збереже його цілісність. Також ми розповідали, як приготувати смачний домашній квас.