Рахунки за воду стануть меншими: не всі знають цей хитрий лайфхак

Читати російською
Автор

Незвичайний спосіб знизити споживання води у санвузлі

Рахунки за воду можуть неприємно здивувати своєю великою сумою. Тому багато людей шукають рішення, які дозволять їм, серед іншого, скоротити витрату води і тим самим заощадити на комунальних послугах.

На щастя, є спосіб, який допоможе ощадливо витрачати воду і не відчувати при цьому незручності. Для цього потрібно буде помістити в зливний бачок один предмет.

Як зменшити рахунки за воду

У стандартному бачку унітаза міститься близько 10 літрів води, пише NV. Весь цей обсяг витрачається за один злив. У деяких санвузлах встановлено бачки з подвійною кнопкою, якою можна регулювати кількість води для зливу і тим самим заощаджувати. Якщо такої кнопки немає, знизити витрати води допоможе невелика модифікація бачка.

1. Перекрийте кран подачі води в бачок унітаза та злийте воду.

2. Наповніть водою пляшку ємністю 0,5 літра та покладіть у порожній бачок.

3. Відкрийте кран подачі води у бачок.

Завдяки цьому лайфхаку кількість води в бачку зменшиться і, отже, витрати її поменшають.

Є й інші методи економії води. Одне з основних правил, що часто упускаються з поля зору, — вимикати воду під час чищення зубів. Крім того, не змивати серветки в унітаз після використання, а викидати їх у відро для сміття. Також не забувати включати пральну та посудомийну машини лише тоді, коли вони повністю заповнені.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заощадити засіб для миття посуду. Для цього в нього потрібно додати лише один інгредієнт.