Як висушити мокре взуття та не зіпсувати його: уникайте поширених помилок

Читати російською
Автор

Доступні та надійні способи висушити взуття

Кожного з нас хоча б раз у житті наздоганяла несподівана злива, після якої доводиться сушити взуття. На перший погляд, це може здатися простим завданням. Але насправді при неправильному сушінні можна легко зіпсувати взуття.

Раніше ми розповідали, як позбутися заломів на улюблених кросівках. Тепер, разом з dziennikzachodni розповімо про правильне сушіння взуття.

Як висушити промокле взуття

Навіть найміцніше взуття зіпсується, якщо його не доглядати. Кращі матеріали, висока якість виготовлення та логотип відомого бренду не допоможуть, якщо промокле взуття сушити біля плити або опалювального радіатора. Сушити взуття феном — також погана ідея. Гаряче повітря може пошкодити матеріал. Підошва часто деформується або відшаровується під впливом високих температур. Особливо не любить такий спосіб сушіння взуття із замші.

Якщо дощ застав навесні чи влітку, візьміть паперові рушники та щільно набийте ними взуття – щоб воно не втратило форму. Також можна використовувати газету, але слідкуйте, щоб на ній не було яскравого друку. В іншому випадку чорнило вбереться в підкладку і постійно бруднитиме ноги.

Підготовлене взуття поставте в тепле місце, що провітрюється і зачекайте, поки воно висохне. Якщо на моделі є шнурки, обов’язково зніміть їх і повісьте, а язичок витягніть, щоб повітря могло потрапити всередину.

Якщо під рукою немає газет чи паперових рушників, використовуйте рис. Просто насипте його в тканинний мішечок або шкарпетки та покладіть у взуття. Коли рис намокне, замініть його сухою крупою.

Якщо взуття намокло не дуже сильно, прибрати вологу допоможуть кульки силікагелю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити світле взуття. Чорні сліди на підошві зникнуть без особливих зусиль.