Залишитеся без урожаю: ці рослини не можна підгодовувати дріжджами

Читать на русском
Автор
1205
Що не можна удобрювати дріжджами Новина оновлена 11 червня 2024, 19:00
Що не можна удобрювати дріжджами. Фото orchardo

У деяких випадках дріжджі можуть спричинити загибель рослин

Для правильного зростання овочів необхідні вітаміни, які можна забезпечити за допомогою підживлення. Огородники часто використовують дріжджі як добрива, проте така практика не завжди приносить користь усім рослинам.

У матеріалі "УНІАН" розповіли, які овочі не "люблять" дріжджі, а тому здатні на них пагубно впливати. Краще прислухатися до цих порад, якщо не хочете залишитись без урожаю.

Що не можна удобрювати дріжджами

Дріжджі, хоч і є джерелом вітамінів та білка, можуть завдати шкоди рослинам через високий вміст азоту в них. Надмірна кількість цього елемента може призвести до перенасичення ґрунту та негативно позначитися на здоров’ї рослин. Також використання дріжджів може призвести до розкладання органічного матеріалу у ґрунті, а може стати причиною небажаних змін у її структурі та складі.

Таке підживлення не можна використовувати для картоплі, моркви, цибулі, редиски та часнику. Якщо немає іншого варіанту і ви хочете удобрити ці культури дріжджами, це слід робити разом із внесенням компосту і гною.

Але наперед поцікавтеся, як розводити дріжджі для поливу певної рослини, щоб не зашкодити процесу дозрівання культури. В іншому випадку, рослини можуть зникнути або будуть рости млявими, відповідно, плоди будуть не якісними.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити полуницю, щоб вона справді була чистою. Ці цікаві лайфхаки знадобляться в сезон полуниці.