Глиняні горщики та дерев’яні ящики: дієві способи зберегти продукти у разі блекауту

Читать на русском
Автор
Хитрий та бюджетний спосіб зберігання продуктів під час блекауту
Хитрий та бюджетний спосіб зберігання продуктів під час блекауту. Фото abcnews.go.com

Робимо холодильник із підручних засобів

В Україну повернулися графіки відключення світла. З цієї причини варто подбати про їжу з холодильника. Звичайно, можна скористатися сумками-холодильниками і тимчасово перекласти продукти, що швидко псуються в них. Однак що робити тим, хто не має цього корисного предмета?

У цьому випадку пропонуємо викрутитись підручними засобами та спорудити необхідний прилад власними руками. Як це зробити, розповімо разом із Today.

Як зробити холодильник вдома

У це складно повірити, але допоможуть два глиняні горщики різних розмірів — більше та менше. У великий горщик слід поставити маленький, а в простір між ними насипати пісок і його щільно утрамбувати. Далі потрібно полити його, щоб пісок був вологим, а не мокрим. У міру висихання його потрібно періодично поливати водою.

У маленький горщик потрібно відправити продукти, що швидко псуються, і накрити їх змоченим у холодній воді рушником. Такий саморобний холодильник необхідно відправити у прохолодне місце із гарним провітрюванням. Охолоджуватиметься такий прилад внаслідок випаровування води з піску.

У зберіганні продуктів може допомогти коробка (дерев’яний ящик). Необхідно її оббити або обклеїти усередині матеріалом на основі фольги, що використовується для теплоізоляції. Всередину необхідно відправити продукти, пару пляшок із водою або пакети з льодом та щільно закрити. Так можна зберегти продукти під час блекауту.

Раніше ми розповідали, як зберегти холод у холодильнику. Ви впораєтеся із проблемою на раз-два.