Морозилка покривається товстим шаром льоду: як це виправити

Читать на русском
Автор
829
Багато льоду в морозильній камері не повинно бути
Багато льоду в морозильній камері не повинно бути. Фото pixelinform.com

Поява льоду в морозильній камері негативно впливає на її працездатність

Поява неприємного запаху в холодильнику – не єдина проблема, яка може виникнути під час використання цього приладу. Часто трапляється так, що на стінках морозильної камери утворюється товстий шар льоду. Це знижує її охолоджувальну здатність та збільшує споживання енергії.

Поява льоду у морозильній камері – це нормально. Але запобігти появі товстих шарів льоду допоможе дотримання простих правил.

Як уникнути появи товстого шару льоду в морозилці

Основне правило користування холодильником – не перевантажувати його та періодично розморожувати. Недотримання цих рекомендацій може ускладнити циркуляцію холодного повітря і, як наслідок, на стінках приладу можуть з’явитися шари льоду.

Ще одна порада – зберігайте продукти у герметичних контейнерах та використовуйте поліетиленову плівку. За допомогою цих двох простих дій ви зможете знизити вологість і, як наслідок, уникнути появи товстих шарів льоду, які можуть негативно вплинути на роботу морозильної камери.

Додатково важливо періодично перевіряти та чистити вентиляційні канали. Це забезпечить правильну циркуляцію повітря.

Також рекомендується розморожувати холодильник не рідше ніж один раз на рік або при розмірі шару льоду більш як 5 міліметрів.

Як видалити лід зі стінок морозильної камери

Якщо в морозильній камері з’явився товстий шар льоду, перш за все необхідно відключити прилад від електромережі, дістати всі продукти й дати льоду, що скупчився, розтанути.

Якщо ви хочете прискорити цей процес, можна поставити в морозильник миску з гарячою водою. Під впливом пари лід розтане набагато швидше.

Згодом пластик на холодильнику змінює колір. "Телеграф" розповідав, чим відмити жовтизну з поверхні приладу.