Як відіпрати плями від сонцезахисного крему: допоможе несподіваний засіб

Читать на русском
Автор
Крем від сонця іноді потрапляє на одяг
Крем від сонця іноді потрапляє на одяг. Фото Pexels

Засіб із господарського магазину – ключ до усунення складних плям

Влітку дуже важливо захищати свою шкіру від впливу ультрафіолету. У цьому допомагає сонцезахисний крем. Але за своїх переваг він не позбавлений недоліків. Інгредієнти цього крему можуть залишати важкі плями на одязі, пляжних рушниках та інших тканинах.

Як без сліду видалити плями від сонцезахисного крему

Жирну пляму від сонцезахисного крему необхідно видалити якнайшвидше. Якщо тканину можна прати, акуратно зіскребіть залишки засохлого крему тупим ножем. Після цього обробіть уражену ділянку засобом від іржі, радить bhg.com.

Після видалення плями виперіть одяг як завжди. Перш ніж покласти одяг у сушарку, переконайтеся, що плями повністю зникли, оскільки тепло, що походить від сушарки, може закріпити забруднення назавжди.

Другий варіант — використовувати суміш лимонного соку та солі. Промийте забруднену частину одягу під холодною проточною водою. Потім покладіть одяг на рівну поверхню. Видавіть лимонний сік прямо на пляму, щоб він добре просочився, потім насипте жменю солі поверх. Залиште лимонний сік та сіль на ніч. За цей час вони зруйнують пляму. Вранці видаліть залишки солі та виперіть одяг як завжди.

Як уникнути плям від сонцезахисного крему

  • Нанесіть крем на шкіру і дайте висохнути, перш ніж одягати одяг.
  • Використовуйте сонцезахисний крем без вмісту авобензону.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися затхлого запаху рушників. Допоможе не тільки оцет, а й олія чайного дерева.