Багато хто і не знає, що миють підлогу неправильною водою: як очистити поверхню без розводів

Читать на русском
Автор
Підлога сяятиме Новина оновлена 11 червня 2024, 21:58
Підлога сяятиме. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Одна добавка до води під час збирання допоможе ідеально вимити підлогу

Миття підлоги здається дуже простим завданням. І справді, немає нічого складного в тому, щоб налити у відро води, додати засіб для прибирання та протерти шваброю підлогу. Але після такого прибирання на поверхні можуть залишитися розводи. Це відбувається через помилки, про які багато хто і не замислюється.

Разом із Sahre info розповімо, як легко вимити підлогу без розводів з першого разу.

Як правильно мити підлогу

Перша велика помилка – дуже сильно притискати швабру до підлоги. Це призводить до того, що поверхня заливається і потім у рази довше висихає. До того ж рідина проникає між смужками паркету або ламінату і з часом руйнує його.

Друга помилка – використання надто гарячої води. Вона сприяє утворенню слідів. Для миття підлоги найкраще використовувати ледь теплу воду.

Не використовуйте занадто багато миючих засобів. Це дасть ефект липкої, жирної підлоги. Крім того, на ній залишаться смуги.

Підлога стане ідеально чистою і набуде блиску, якщо у відро з водою для миття додати трохи оцту. Також цей засіб позбавить неприємних запахів у будинку.

Сильно забруднену підлогу найкраще мити двічі. Вперше видаляться всі поверхневі забруднення і пил, а після другого миття поверхня підлоги стане ідеально чиста і набуде блиску.

Раніше "Телеграф" розповідав, як запобігти появі плісняви в пральній машинці. Ці лайфхаки допоможуть підтримувати техніку у робочому стані.