Найбільші помилки в консервації огірків: причини, через які утворюється огидний білий розсіл
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Чому розсіл у банці біліє
Ми розповідали, як дуже смачно засолити огірочки на зиму. Тепер розповідаємо про помилки, яких кулінари припускаються при засолюванні огірків.
Засолювання огірків — це популярний спосіб зберегти літній урожай на зиму. Але іноді господині стикаються з неприємною проблемою: розсіл у банках з огірками біліє. Чому це відбувається, розповідаємо разом із Ukr.Media.
Негерметичність
Якщо кришка або горловина банки пошкоджені, повітря може потрапити всередину. Саме це призводить до розвитку бактерій і псування огірків.
Нестерильність
Погано вимиті огірки та банки стають сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів. Через це огірки псуються.
Неправильні умови зберігання
Ідеальна температура для зберігання солінь — від 2 до 7°C. При кімнатній температурі огірки можуть біліти.
Чи можна їсти огірки з білим розсолом?
Якщо білий колір розсолу не супроводжується іншими ознаками псування (помутніння, роздуті кришки, неприємний запах), огірки можна вживати в їжу. Кришка повинна бути цілою, не здутою.
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти огірки на зиму. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.