Цей лайфхак продовжить життя батареї вашого смартфона: що потрібно робити

Читать на русском
Автор
Як продовжити життя батареї смартфона Новина оновлена 07 червня 2024, 14:30
Як продовжити життя батареї смартфона. Фото Відкриті джерела

Важливу увагу потрібно приділяти процесу заряджання гаджета

На батарею смартфона впливає безліч факторів, включаючи процес заряджання. Якщо ви хочете, щоб гаджет працював краще та довше, потрібно знати простий лайфхак та застосовувати його на практиці.

У матеріалі "РБК-Україна" експерти розповіли, на що потрібно звертати увагу під час заряджання пристрою. Ця порада допоможе батареї смартфона не так швидко втрачати свою ємність.

Як продовжити життя батареї смартфона

Багато користувачів припускаються помилок під час зарядки девайса. Наприклад, щоб акумулятор довше зберігав свій заряд, важливо ставити смартфон на зарядку, коли рівень енергії знаходиться в діапазоні 10-20 відсотків. А відключати пристрій потрібно, коли рівень заряду сягає 80-90 відсотків.

Якщо у вас немає можливості протягом дня потроху заряджати свій гаджет, тоді можете скористатися павербанком. Але єдину помилку, яку в жодному разі допускати не можна — це ставити телефон на зарядку на всю ніч. Саме це "вбиває" вашу батарею.

Також експерти не рекомендують заряджати гаджет постійно до 100 відсотків і під час зарядки смартфоном краще не користуватися, оскільки ви додатково навантажуєте свій акумулятор і він може швидко вийти з ладу. Щомісяця розряджайте свій смартфон повністю, але не частіше, щоб не зіпсувати батарею.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.