Підказки водіям, як правильно мити автомобіль у літню спеку

Читать на русском
Автор
Є кілька важливих правил, як мити машину влітку без шкоди Новина оновлена 06 червня 2024, 19:02
Є кілька важливих правил, як мити машину влітку без шкоди. Фото Freepik

Важливі правила миття автомобіля влітку

Мало хто з водіїв знає, що правила миття машини влітку та взимку відрізняються. А ігнорування цих простих правил може спричинити пошкодження лакофарбового покриття вашого авто. "Телеграф" вже розповідав, як зробити ароматизатор для машини своїми руками, а сьогодні ділиться підказками, як правильно мити свою "ластівку" у літню спеку.

Одне з важливих правил на літо — миття машини має бути регулярним, пише gazeta.ua. Інакше, якщо забруднення довго залишатимуся на покритті, це може призвести до вигоряння фарби на поверхні авто.

Ще одне важливе правило – не можна мити машину влітку гарячою водою. Однак і дуже холодною теж не рекомендується. Справа в тому, що перепад температур може призвести до появи тріщин на лакофарбовому покритті автомобіля. Вода має бути трохи теплою.

Також досвідчені автомобілісти радять мити машину влітку, загнавши її в тінь. Адже під впливом прямих сонячних променів краплі води можуть перетворитися на "збільшувальне скло". А це у свою чергу завдасть шкоди покриттю машини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися зі спекою в будинку, якщо немає кондиціонера. Прості лайфхаки на літо, які врятують від спеки.