У кімнаті стане значно прохолодніше: чим замінити кондиціонер

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, що може замінити кондиціонер

Високі температури даються взнаки з самого початку літа. З тих чи інших причин не всі мають можливість встановити кондиціонер. Тому часто люди користуються у спеку вентиляторами. Але це не найкращий вихід, тому що він просто роздмухує по кімнаті гаряче повітря. Але якщо трохи змінити правила користування, навіть найпростіший вентилятор зможе охолодити кімнату і зробити її набагато комфортнішою.

Як зробити в кімнаті прохолоду за допомогою вентилятора

Зменшити температуру у квартирі в спекотний літній день легше, ніж може здатися на перший погляд.

Щоб зробити аналог кондиціонера, знадобиться:

  • класичний вентилятор;
  • пластикові місткості – миска, відро та кілька пляшок;
  • кубики льоду – їх можна купити у будь-якому супермаркеті або зробити самостійно;
  • кам’яна сіль.

Спочатку наповніть водою на 3/4 кілька пластикових пляшок. Додайте туди ж по чайній ложці кам’яної солі та відправте пляшки в морозильник.

Через кілька годин, коли вода перетвориться на лід, дістаньте пляшки з холодильника та поставте їх у пластиковий контейнер чи таз.

На наступному етапі розмістіть вентилятор відразу за контейнером із пляшками. Коли ви увімкнете прилад, він почне роздувати холодне повітря по приміщенню і ви швидко відчуєте, що в кімнаті стає прохолодніше.

Якщо у вас вдома немає порожніх пластикових пляшок, просто киньте в миску більше кубиків льоду. Однак у цьому випадку крига розтане швидше та ефект від відчуття зниженої температури в приміщенні буде набагато коротшим.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним простим способом урятуватися від спеки. Цей спосіб працює навіть без електрики.