Ця хитрість допоможе перевірити якість рослинної олії перед покупкою

Читать на русском
Автор
Як перевірити якість рослинної олії Новина оновлена 05 червня 2024, 10:39
Як перевірити якість рослинної олії. Фото 0542.ua

До рослинної олії часто додають всякі домішки

У магазинах покупцям часто замість натурального продукту пропонують підробку, тому важливо знати хитрі способи перевірки товару ще до його покупки. Особливо це стосується рослинної олії, до якої можуть додавати різні домішки, здатні завдати шкоди здоров’ю.

У матеріалі "УНІАН" розповіли, як за допомогою простого, але дієвого лайфхаку визначити якість олії. Це можна зробити у магазині, не купуючи продукт.

Як перевірити якість рослинної олії

Постачальники нерідко продають підробки олії, щоб знизити собівартість та збільшити прибуток. Виробники можуть використовувати дешеві інгредієнти або розбавляти олію менш якісними аналогами, що дозволяє значно скоротити витрати. На жаль, такі дії ставлять під загрозу здоров’я споживачів та підривають довіру до ринку продуктів харчування.

Якщо хочете перевірити якість рослинної олії, просто візьміть пляшку і переверніть її вгору дном, а потім злегка потрясіть. Якщо в маслі з’являться дрібні бульбашки, його можна сміливо купувати. Якщо ж консистенція не зміниться і продукт буде однорідним, швидше за все, це підробка.

Можна також перевірити олію за допомогою йоду, але цей спосіб вже потрібно виконувати в домашніх умовах. У стопку налийте продукт і додайте одну краплю йоду і якщо вона збереже свою форму і буде довгий час перебувати на поверхні, то олія хорошої якості і її можна вживати без ризиків для здоров’я.

"Телеграф" повідомляє, як за допомогою однієї хитрощі можна надовше зберегти свіжість бананів. Фрукти залишатимуться жовтими та твердими.