Вимкніть ці функції, і смартфон працюватиме значно довше

Читать на русском
Автор
1849
Вимкнення деяких функцій допомагає продовжити роботу телефону
Вимкнення деяких функцій допомагає продовжити роботу телефону. Фото Canva

Користуватися гаджетом можна економніше

Сучасні гаджети створюють все потужнішими, однак, розряджання в певний момент не уникнути. Доводиться щоразу носити з собою павербанк або шукати розетку, якщо ви працюєте не вдома. Це не завжди зручно, тож є простіші рішення. Як заощаджувати заряд телефона, розповімо далі.

Зробити так, щоб телефон працював на кілька годин довше, ніж зазвичай — цілком реально. Для цього треба дотримуватися простих рекомендацій, пише NV.

Зменшуйте яскравість гаджета

Налаштована яскравість пристрою дуже впливає на те, як швидко він розряджається. Тому важливо слідкувати за цим параметром. Зменшуйте яскравість, якщо не користуєтесь телефоном. Або ж налаштуйте тайм-аут екрана на кілька секунд або хвилин. Тобто, якщо ви не нічого не робите у телефоні, екран автоматично буде гаснути за певний проміжок часу.

Активуйте енергозбереження

Хорошим рішенням буде використовувати пристрій у режимі енергозбереження. Особливо актуально, якщо ви бачите, що телефон швидко розряджається. Це стосується як iOS, так і Android. Попри те, що вам не з'являтимуться сповіщення, пристрій працюватиме довше.

Обмежте фонові програм

Деякі застосунки продовжують працювати фоново, навіть якщо ви ними не користуєтесь. Вони споживають досить багато заряду. Корисно буде — обмежити можливість програмам оновлювати дані у фоновому режимі.

Wi-Fi, Bluetooth і локацію треба вимикати

Далеко не завжди нам потрібні активовані всі ці функції. Особливо, Bluetooth, якщо ми не слухаємо музики або не використовуємо інші девайси, які під'єднані до нашого гаджету. GPS також зазвичай нам не потрібно 24/7. І коли ми йдемо з дому, Wi-Fi теж варто вимикати, адже найбільш ймовірно, що будемо вмикати мобільні дані.

Вимкніть сповіщення

Залишіть тільки сповіщення від важливих програм. Вам не потрібно десятки повідомлень від різних застосунків. До того ж через сповіщення екран постійно вмикається, й відповідно, телефон швидше розряджається.

Раніше "Телеграф" писав про три способи, як відстежити телефон. Це стосується як Android, так і Apple.