Через ці помилки смартфон миттєво розряджається: чого потрібно уникати

Читать на русском
Автор
Телефон швидко розряджається з кількох причин
Телефон швидко розряджається з кількох причин. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Ми підкажемо, як заощадити заряд смартфона

Користувачі часто роблять три помилки, які суттєво скорочують час роботи пристрою без підзарядки, навіть якщо ви постійно заряджаєте телефон до 100% – до речі, цього робити не варто. Якщо смартфон швидко втрачає заряд, причиною можуть бути наступні моменти.

Чому телефон швидко розряджається — причини

Насамперед захищайте пристрій від екстремальних температур. Висока температура особливо негативно впливає на акумулятор, знижуючи його ефективність. Наприклад, компанії Apple і Samsung рекомендують використовувати свої пристрої за температури від 0 до 35 градусів для оптимальної продуктивності.

Другою поширеною помилкою є постійна зарядка до 100%. Експерти радять заряджати телефон до 80% і не допускати розряду нижче 20%. Ці заходи допоможуть продовжити термін служби акумулятора, оскільки постійне досягнення максимального рівня заряду може прискорити його зношування.

Третє, чого слід уникати – це нічна зарядка. Залишення смартфона підключеним до мережі на тривалий час може перевантажити акумулятор, особливо коли він вже заряджений до 100%. Найкраще рішення – відключати телефон від зарядного пристрою, як тільки рівень заряду досягне максимуму.

Як збільшити час автономної роботи телефону — поради

Крім цих основних порад є ще кілька методів. Вони допоможуть збільшити період до необхідної зарядки пристрою.

Для цього:

  • вмикайте функції GPS, NFC та Bluetooth лише тоді, коли ними користуєтеся;
  • регулярно встановлюйте оновлення – вони часто містять покращення, що сприяють зниженню споживання енергії;
  • вмикайте функцію енергозбереження, вона є на більшості сучасних смартфонів;
  • зменшуйте яскравість екрана, коли це можливо.

Щоденне дотримання цих рекомендацій не тільки підвищить працездатність вашого телефону, але й продовжить термін служби акумулятора, забезпечуючи надійність та зручність використання вашого гаджета протягом тривалого часу. Сучасні технології дозволяють значно продовжити час автономної роботи пристрою, якщо правильно піклуватися про нього та уникати поширених помилок.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон не заряджається, хоча індикатор показує процес заряджання. Іноді цю проблему можна вирішити самостійно.