Прискорюємо роботу Android-смартфону: вам допоможуть п’ять простих дій

Читать на русском
Автор
Як прискорити роботу Android Новина оновлена 04 червня 2024, 16:34
Як прискорити роботу Android. Фото Canva

Ці дії допоможуть гаджету покращити свою продуктивність

З часом Android-смартфон може почати погано виконувати свої функції і "гальмувати" в самий невідповідний момент. Це означає, що є певні послуги чи додатки, які заважають його продуктивності. Але не поспішайте йти в сервісний центр, можливо, ви самі зможете розібратися з проблемою.

У матеріалі "УНІАН" розказано, які прості дії потрібно вчинити, якщо гаджет почав працювати погано. У будь-якому випадку, ви смартфону точно не зашкодите.

Як прискорити роботу Android

Є безліч факторів, через які мобільний пристрій починає працювати повільніше, але проблему можна виправити, якщо відключити певні функції, що "з’їдають" його енергію. Варто вимкнути кілька програм, якщо ви ними не користуєтеся регулярно.

Вимкніть сервіси Google

Багато користувачів, як показує практика, не використовують сервіси Google, вони просто зберігаються на гаджеті та займають вільну пам’ять. Взяти, наприклад Google "Асистент", який може знижувати продуктивність смартфона. Якщо цей сервіс вам не потрібен, вимкніть його в налаштуваннях облікового запису.

Оновіть Android та програми

Експерти не воліють ігнорувати оновлення на телефоні, тому що з їх допомогою можна виправити різні помилки, які могли з’явитися в попередній версії ОС. Можливо, оновлення допоможе покращити роботу вашого пристрою.

Очистьте кеш

Запам’ятайте, що на смартфоні регулярно потрібно чистити "сміття", тому що воно забиває пам’ять, в результаті цього гаджет починає "гальмувати". Зробити це можна у "Налаштуваннях".

Вимкніть живі шпалери та анімацію

Можливо, картинка зі спецефектами виглядає на робочому столі красиво, але ця функція найбільше впливає на роботу вашого смартфона і суттєво з’їдає ваш заряд. Замініть шпалери та відключіть віджети, тоді гаджету стане трохи легше.

Скиньте до заводських налаштувань

Якщо попередні кроки не допомогли, можна зважитися на кардинальні заходи та скинути все до заводських налаштувань. У такому випадку з гаджета будуть видалені всі дані та налаштування. Цей крок допоможе вирішити питання з продуктивністю, але не забудьте зробити резервну копію важливої інформації.

"Телеграф" писав раніше, які популярні програми "садять" ваш смартфон. Вони є одними з основних споживачів енергії на наших пристроях.