Цей простий народний засіб допоможе вам позбутися шкідників на городі

Читать на русском
Автор
Молоко допоможе побороти шкідників і збільшити урожай
Молоко допоможе побороти шкідників і збільшити урожай. Фото Canva

Цей бюджетний засіб стане у нагоді на городі

Мета кожного городника, який садить овочі на своїй ділянці — отримати максимально великий урожай. Щоб цього досягти, важливо вносити якісні добрива та боротися з шкідниками на ділянці. Це можна поєднати за допомогою одного простого засобу. До речі, дізнайтеся, як не допустити равликів на ділянку.

Для того, щоб збирати багато плодів влітку, треба підживити рослини одним народним засобом. І це — молоко, повідомляє видання "На пенсії". Воно корисне для удобрення помідорів, огірків, картоплі, буряка, моркви, цибулі, плодових дерев і навіть кімнатних рослин. Це добриво є універсальним і ним можна підживляти навіть троянди та півонії.

Як приготувати добриво з молока

  • Потрібно взяти 1 частину молока та 5 частин води.
  • Робимо ямки навколо рослин і наливаємо туди наш розчин.
  • Щоб був кращий результат, треба додати йоду. Наприклад, на 1 літр молочної рідини треба 1 краплю йоду, на 5 літрів — 5 крапель.

Як подолати шкідників на городі молоком

Засіб на основі молока чудово бореться з різниками шкідниками та хворобами. Зокрема, фітофторозу, борошнистої роси, попелиці, листовійки.

Щоб приготувати відповідний засіб, розведіть 1 літр молока в 10 літрах води. Потім додайте ще 30 крапель йоду та 20 грамів господарського мила. Розмішайте все та використовуйте на рослини.

Раніше "Телеграф" писав для чого садити на ділянці чорнобривці. Вони можуть бути дуже корисними своїми властивостями для інших рослин.