Мало хто знає, що це шкодить полуниці: яких помилок уникати, щоб зібрати щедрий урожай

Читать на русском
Автор
Помилки при вирощуванні полуниці
Помилки при вирощуванні полуниці. Фото Freepik

Полуниця подарує вам гарний урожай, якщо дотримуватися деяких правил у догляді

Полуниця — неймовірно смачна і корисна ягода. Однак для того, щоб збирати гарний її урожай, треба дотримуватися деяких правил догляду. Наприклад, обов’язково забезпечити правильний полив кущів полуниці. Також дуже важливо уникати помилок під час висадки та вирощування.

Багато хто не знає, що робить неправильно, вирощуючи полуницю. А це ключові моменти, через які може зменшитися або навіть зникнути урожай. Про це розповіли на "РБК-Україна".

Помилки в догляді за полуницею

Неправильна посадка

Не можна садити кущі полуниці дуже близько один до одного. Так рослині не буде вистачати простору для розмноження і поживних речовин. Ягоди таким чином не будуть соковитими і солодкими.

Недостатній або зайвий полив

Надмірна волога спричиняє гниль і різні хвороби. Тому правильний полив дуже важливий для росту полуниці.

Внесення добрив

Якщо вносите надто мало чи надто багато добрива у ґрунт, ріст ягід може сповільнитися. У перший рік після посадки полуницю підживлювати не потрібно. Внести добриво треба лише під час висаджування рослини.

Боротьба зі шкідниками

Для полуниці дуже небезпечний суничний довгоносик. Тому вчасно потрібно обробляти полуницю від шкідників. Щоб він не з'явився, треба дотримуватися правил сівозміни.

Опалі ягоди

Збирати урожай треба також вчасно. В іншому випадку ягоди будуть опадати на грядки і з’являтимуться паростки. Вони засмічують ґрунт.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити огірки, щоб вони добре росли. Ми назвали найбільш дієві органічні і мінеральні добрива.