Чому огірки потрібно поливати теплою водою: деякі городники припускають прикру помилку

Читать на русском
Автор
Огірки потребують постійного поливу
Огірки потребують постійного поливу. Фото freepik.com

Правильний догляд огірків гарантує отримання смачного врожаю

Огірки практично повністю складаються із води. Для зростання та розвитку їм завжди потрібна волога. Тому у догляді за ними надзвичайно важливим є правильний полив. Однак при поливі грядок з огірками можна припуститися помилок. Автор YouTube-каналу Тепличні справи докладно розповів, скільки води потрібно огіркам і як її подавати.

Як правильно поливати огірки, щоб збирати добрі врожаї

Здається, немає нічого простішого, ніж поливати огірки, але тут можна помилитися.

В середньому на один кущ огірків має йти від 1 до 2 літрів води щодня. Завдяки цьому плоди виростуть хрусткі, соковиті та без порожнеч. Порожнечі свідчать про недостатнє поливання. Постійні дробові поливи допоможуть створити для рослини подібність до тропічних умов, які сприятливо вплинуть на зростання огірків.

При цьому потрібно стежити, щоб вологи не було дуже багато. Від надлишку води корінь "забиватиметься" і огірок скидатиме зав’язі. Те саме станеться, якщо використовувати холодну воду для поливу.

Огірки бажано поливати теплою водою. Але якщо рідина йде прямо зі свердловини, вийти зі становища можна, якщо волога надходитиме не прямо на корінь, а приблизно в 8 см від рослини. Тоді вона встигне прогрітися, поки дійде до кореня.

Воду для поливу рекомендується давати дозовано кілька разів на день.

Краплинний полив необхідно розташовувати по обидва боки від куща, щоб корінь розвивався рівномірно.

Також не поливайте водою листя огірків. Воду можна спрямовувати тільки на землю та на коріння.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися попелиці на рослини без використання покупних засобів. Прогнати шкідника допоможе ревінь.