Вимкнення або сплячий режим? Яка функція шкідливіша для вашого ноутбука

Читать на русском
Автор
636
Частіше вимикайте свій комп’ютер Новина оновлена 02 червня 2024, 11:41
Частіше вимикайте свій комп’ютер. Фото Pixabay

Все залежить від того, як часто ви маєте намір користуватися пристроєм

Без сумніву, ви, напевно, розмірковували над питанням: "Чи слід мені вимикати ноутбук щоночі або залишати його в режимі очікування?" Розберімось, яка практика найкраща, щоб зберегти свій гаджет у хорошому стані.

Ви повинні усвідомлювати, що термін служби вашого ноутбука та його компонентів обмежений та визначається кількістю циклів заряду. Тому після використання йому необхідно надати час для відпочинку та відновлення, пише santeplusmag. Тепер виникає питання: що краще вибрати – повне вимкнення чи режим очікування?

Режим сну або повне відключення ноутбука

Вибір цього рішення залежить від того, наскільки часто ви використовуєте свій комп’ютер. Якщо ви плануєте не використовувати пристрій протягом короткого часу, краще увімкнути режим сну.

У цьому режимі всі відкриті додатки та файли зберігаються в оперативній пам’яті, а решта компонентів ноутбука перетворюється на режим низького енергоспоживання. Це дозволить вам швидко відновити свою роботу без переривання.

Однак, якщо ви не плануєте використовувати комп’ютер найближчим часом, краще вибрати повне вимкнення. При цьому операційна система закривається, що призводить до відключення всіх внутрішніх компонентів, включаючи файли, папки та додатки.

Раніше ми писали, як захистити комп’ютер, якщо відключили світло. Варто мати під рукою корисні пристрої.