Деякі дачники поливають цибулю чайною заваркою: для чого вони це роблять

Читати російською
Автор

Простий спосіб підгодувати рослини на ділянці

Важко знайти дачника, який не хотів би збільшити врожай посаджених на ділянці овочів. Використання добрив на городі допомагає підвищити врожайність та отримати сильні, здорові рослини, які краще стійкі до шкідників та хвороб.

У періодичному підживленні потребують не лише огірки, а й цибуля. Для цього овоча традиційно використовується селітра або нітрофоска. Але якщо з якоїсь причини немає можливості купити добрива, можна використовувати для підживлення цибулі продукти з кухні. Наприклад чайну заварку.

Як удобрювати цибулю чайною заваркою

Чай має багато корисних для городніх культур властивостей. Якщо використовувати заварку як компост, то вона зробить ґрунт пухкіше і дасть їй властивість краще тримати вологу, пишуть " Добрі новини".

Для цибулі удобрення із заварки корисне тим, що знижує кислотність ґрунту.

Використовувати заварку для підвищення врожайності цибулі дуже легко. Достатньо її регулярно додавати в компост або поливати безпосередньо саму рослину. При цьому важливо не перестаратися. Надлишок танінів може дати зворотний ефект і загальмувати зростання рослин.

Також не варто забувати, що попри всі переваги, чайна заварка може виступати лише допоміжною речовиною для покращення врожаю цибулі. Тобто найкраще вона працює у комплексі з іншими засобами.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким домашнім засобом можна удобрювати орхідеї. Виявляється, цю квітку можна підгодовувати навіть молоком.