Чим підгодувати перець: цей метод принесе щедрий урожай

Читать на русском
Автор
Підживлення перцю Новина оновлена 31 травня 2024, 14:59
Підживлення перцю. Фото pexels.com

Для підживлення необов’язково використовувати хімічні добрива

Щоб отримати щедрий урожай перцю, важливо приділяти увагу підживленню овочів. Плоди потребують додаткових поживних речовин для повноцінного зростання та розвитку, що безпосередньо впливає на їхню врожайність. Спробуйте простий спосіб покращити родючість ґрунту та забезпечити своїм рослинам необхідні мікроелементи.

У матеріалі "Апостроф" розповіли про метод, за допомогою якого можна збільшити врожай перцю. Достатньо застосувати просте, але ефективне добриво з пшона.

Як вирощувати перець

Перець любить тепло, тому важливо забезпечити йому достатньо сонячного світла, вибираючи для посадки добре освітлені місця. Цей овоч погано переносить холод, тому оптимальна температура його зростання становить 20-30°C. Перець також потребує регулярного поливу, але не переносить застою води, тому ґрунт повинен бути добре дренованим. Важливо підтримувати помірну вологість ґрунту, щоб коріння отримувало достатньо вологи, але не загнивало. Крім того, овоч вимагає родючого ґрунту, багатого на органічні речовини, для активного росту і рясного плодоношення. Регулярне внесення підживлення допоможе забезпечити рослини всіма необхідними поживними речовинами.

Як підгодувати перець за допомогою пшона

Підживлення перцю за допомогою пшона – це простий та ефективний спосіб покращити ріст та розвиток рослин. Для цього потрібно приготувати настій: візьміть кілограм пшона та залийте його 5 літрами води. Залишіть суміш наполягати протягом доби. Після цього процідіть настій та додайте ще 5 літрів води.

Отриманим розчином поливайте перці під корінь, уникаючи потрапляння на листя. Для поливу візьміть настій пшона, розвівши з водою у співвідношенні 1:2. Цей настій багатий на вітаміни й мікроелементи, які стимулюють зростання рослин і зміцнюють їх імунітет. Пшоняне підживлення можна використовувати для поливу перцю на будь-якому етапі його розвитку — від перших сходів аж до збирання врожаю.

"Телеграф" писав раніше, які рослини не варто садити у баклажанів. Бо вони заглушать урожай цих овочів.