Підживлення розсади помідорів: секрети ефективного догляду

Читать на русском
Автор
Урожайність томатів залежить від якості росту та розвитку рослин Новина оновлена 30 травня 2024, 23:19
Урожайність томатів залежить від якості росту та розвитку рослин. Фото Freepik

Ми підкажемо, чи потрібно підгодовувати розсаду помідорів після пікірування

Вирощування міцних та здорових томатів починається з грамотного догляду за розсадою. Одним з ключових факторів є збалансоване підживлення, що забезпечує рослини необхідними поживними елементами. Нещодавно ми розповідали, чим обробити помідори, щоб не чорніли, а в цій статті розкриємо ефективні методи підживлення розсади помідорів, які запобігають витягуванню стебел та забезпечать оптимальні умови для зростання.

Запобігання витягу розсади

Щоб уникнути небажаного витягування розсади після пікірування, використовуйте монофосфат калію. Цей компонент працює в синергії з янтарною кислотою, зберігаючи пропорції, аналогічні фосфоровмісних добрив. Таке підживлення можна проводити як друге чи третє за рахунком.

Натуральні підживлення для помідорів

Приготуйте корисний розчин з лушпиння цибулі: на літрову банку візьміть дві жмені лушпиння, залийте гарячою (але не киплячою) водою і настоюйте протягом доби. Розчин повинен набути кольору чайної заварки. Поливайте розсаду цим настоєм. Також можна використовувати золу як підживлення для розсади помідорів.

Інші варіанти підживлення

Підживлення перше: приготуйте розчин із 20 г кальцієвої селітри на 10 літрів води. Краще, якщо вона буде колодязною або дощовою і не холодною — наприклад, нагрітою на сонці (бажано дощовою або колодязною, підігрітою на сонці). Для одного куща достатньо половини літра. Після звичайного поливу влийте під корінь.

Для підживлення розсади помідорів також підходять:

  • калійна селітра;
  • калімагнезія;
  • сульфат калію;
  • сірчанокислий калій.

Наприклад, розчиніть 0,7-1 г монофосфату калію в 1 л води та полийте розсаду під корінь. Через 10-15 днів підживлення можна повторити. Дотримуючись цих рекомендацій щодо правильного підживлення, ви забезпечите розсаді помідорів оптимальні умови для здорового росту та розвитку, заклавши основу для майбутнього багатого врожаю.

Раніше "Телеграф" писав, які культури не можна використовувати для мікрозелені. Буде красиво, але не смачно.