Заворотнюк приклала руку до приниження українців в "Моїй прекрасній няні": відео з проб

Читати російською
Автор
Новина оновлена 31 травня 2024, 08:03

Акторка робила специфічний говір, щоб поглузувати над українцями

У четвер, 30 травня, не стало відомої російської акторки Анастасії Заворотнюк. Вона померла після тривалої боротьби з раком мозку. Попри те, що жінка вітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах у 2019 році, вона підтримувала окупацію Криму. Це й не дивно, враховуючи, що її головна героїня — няня Віка, перекручувала українську мову та була фанаткою диктатора Путіна.

У мережі поширили архівний ролик з проб Анастасії Заворотнюк на головну роль у серіалі "Моя прекрасна няня". Зіграти няню Віку робили спробу 200 кандидаток, утім, обрали саме Заворотнюк. Вона проходила кастинг однією з перших і зачепила творців ситкому своєю безпосередністю. Тож команда вирішила зупинитися саме на її кандидатурі.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Відео з проб Анастасії Заворотнюк

До проб у серіалі "Моя прекрасна няня", Заворотнюк встигла пройти курс комедійної акторки. Вона запропонувала творцям серіалу, що зробить специфічний говір для цієї ролі. Тобто, йшлося про те, що акторка навмисне буде паплюжити українську мову, додаючи суржик, неправильну вимову слів та спеціально робити різні помилки.

Це робилось для того, щоб показати нашу мову недолугою та смішною. Організаторам сподобалась така ідея, і вони затвердили Заворотнюк на роль няні Віки.

А далі, як ми пам'ятаємо, команда серіалу створила образ недолугої українки, яка з Маріуполя переїхала в Москву. Няню Віку показували в ситкомі не надто розумною, з суржиком, поганими манерами та відсутністю смаку у одязі.

Таким чином, автори хотіли скласти враження для глядачів, що в Україні всі так невдало одягаються, погано розмовляють та дивно поводяться. До того ж серіал мав ще й пропагандистський характер, адже няня Віка у серіалі була прихильницею диктатора Путіна.

Примітно, що "Мою прекрасну няню" роками показували не лише в Росії, а й в Україні. І тривалий час чимало глядачів по всій країні дивилися це і не звертали увагу, як нас там принижують та глузують. І лише після початку повномасштабної війни Росії в Україні, українцям відкрилися очі на справжні мотиви, на перший погляд, кумедного серіалу.

Раніше "Телеграф" писав, як зараз виглядають головні герої серіалу "Моя прекрасна няня". Вже минуло 20 років з моменту виходу з серіалу, тож актори дуже змінилися з того часу.