Розряджає батарею в 5 разів швидше: яку функцію слід вимкнути на смартфонах

Читать на русском
Автор
3475
Як зберегти заряд на смартфоні Новина оновлена 29 травня 2024, 15:55
Як зберегти заряд на смартфоні. Фото Adobe Stock

Ця функція є у багатьох сучасних смартфонах

З часом смартфон починає погано тримати заряд, а це завдає безліч незручностей користувачам. Додатково, існують функції, які посилюють ситуацію та розряджають пристрій ще швидше. Важливо знати про такі функції та вміти їх контролювати, щоб продовжити час роботи акумулятора.

У матеріалі Today експерти розповіли, що потрібно відключити на мобільному пристрої, щоб довше зберегти його заряд. Ця функція є на багатьох сучасних смартфонах, але не на всіх моделях iPhone.

Яку функцію вимкнути на смартфоні, щоб зберегти батарею

Експерти лабораторії DxOMark протестували витрати акумулятора з увімкненою функцією Always On Display на смартфонах 2022 року і заявили, що після її активізації гаджет розряджається в 5 разів швидше. Ця функція нещодавно з’явилася і на iPhone, починаючи з iPhone 14 Pro й iPhone 14 Pro Max, завдяки їх LTPO OLED-дисплеям, які підтримують знижену частоту оновлення екрана.

Функція Always On Display дозволяє відображати важливу інформацію, таку як час, дата, повідомлення та рівень заряду батареї на вимкненому екрані пристрою. Але вона активно з’їдає заряд і на це є кілька причин. По-перше, вона вимагає постійного живлення екрана, навіть якщо він працює на зниженій яскравості.

По-друге, попри те, що сучасні технології, такі як OLED та AMOLED дисплеї, дозволяють відображати інформацію з мінімальним енергоспоживанням, воно все ж таки не дорівнює нулю. По-третє, при включеній функції Always On Display телефон часто оновлює інформацію на екрані, що також споживає батарею. Нарешті, якщо пристрій не оптимізовано належним чином, ця функція може додатково навантажувати процесор, що призводить до ще більшої витрати енергії.

"Телеграф" писав раніше, що першим потрібно підключати до мережі телефон або зарядку. Відповідь не така проста.