Смартфон довше зберігатиме заряд: використовуйте цей важливий прийом

Читать на русском
Автор
Як зберегти заряд на смартфоні Новина оновлена 24 травня 2024, 13:34
Як зберегти заряд на смартфоні. Фото Freepik

Згодом батарея зношується, тому не варто її перевантажувати

Процес зарядки смартфона відіграє ключову роль у його продуктивності та довговічності батареї. Однак багато користувачів припускаються помилки, залишаючи смартфон на зарядці на ніч, що може призвести до перегріву та зайвого зносу акумулятора, погіршуючи його роботу в довгостроковій перспективі.

У матеріалі Today експерти розповіли, якого важливого прийому слід дотримуватись, якщо хочете, щоб телефон довше зберігав енергію. Насправді важливо лише позбутися однієї звички.

Принцип 80/20 під час заряджання

Цей прийом дозволяє підтримувати рівень заряду акумулятора в діапазоні від 20% до 80% для оптимальної роботи та довговічності батареї. Цей діапазон вважається найбільш безпечним та ефективним для підтримки продуктивності пристрою протягом його терміну служби. Дотримуючись цього принципу, можна зменшити знос батареї та забезпечити більш стабільну роботу гаджета.

Яка звичка "вбиває" заряд

Ставлячи телефон на зарядку на всю ніч, ми піддаємо батарею постійному навантаженню, що може викликати її перегрів та прискорене зношування. Постійне знаходження батареї в повній зарядці може призвести до втрати її місткості та зменшення терміну служби пристрою. Це також може спричинити погіршення продуктивності акумулятора, через що вона менше триматиме заряд і вимагатиме більш частої підзарядки. Тому важливо уникати постійного перезаряджання та підтримувати батарею в оптимальному стані, заряджаючи її в діапазоні від 20% до 80%.

"Телеграф" писав раніше, що першим потрібно підключати до мережі:телефон або зарядку. Відповідь не така проста.