Качка вийде соковитою та з золотистою скоринкою: чим її нафарширувати

Читать на русском
Автор
Просто пальчики оближеш!
Просто пальчики оближеш!. Фото 1000.menu

Апетитна, ароматна, дуже соковита

Одним із варіантів швидкої та смачної вечері може бути запечена цілою качка. Попередньо її потрібно замаринувати, натерши сіллю та спеціями.

Аби м'ясо качки під час запікання не пересушувалося, птицю також можна нафарширувати апельсином та яблуком — тоді воно вийде соковитим та ароматним. А рецептом смачної страви з нами поділилися на Instagram-сторінці "thefoodhub by ilona".

Як смачно запекти качку

Інгредієнти:

  • качка;
  • яблуко велике – 1 шт.;
  • великий апельсин – 1 шт.;
  • часник – 3 зуб.;
  • коріандр – 0,5 ч. л.;
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Качку добре натерти сіллю, перцем та часником, залишити маринуватися щонайменше на три години або на ніч.
  2. Апельсин та яблуко почистити та порізати на шматочки.
  3. На сковорідці розтопити вершкове масло, висипати фрукти та додати декілька шматочків шкірки апельсину, яка забезпечить аромат.
  4. Обсмажити фрукти 2-3 хвилини, додати коріандр, корицю та мед.
  5. Обсмажити ще 3-4 хвилини.
  6. Нафарширувати качку готовими фруктами та рідиною, яка з них залишилася.
  7. Запікати качку в рукаві за температури 190 градусів 2 години.
  8. Якщо вона не вкрилася гарною скоринкою – можна розрізати рукав та дати ще хвилин 15 запікатися до скоринки.
  9. Фрукти з качки викидати не варто – вони також виходять дуже смачними.

Раніше ми писали, як приготувати смачну закуску. Її діти із задоволенням братимуть до школи замість книг.