Як виростити врожай соковитої моркви: допоможуть ці доступні засоби

Читать на русском
Автор
Овочі потребують добрив
Овочі потребують добрив. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, чим підгодовувати моркву для покращення врожаю

Вирощування овочів на своїй ділянці потребує багато знань, терпіння, систематичності. Але всі ці старання винагороджуються добрим урожаєм. Морква — не найскладніший у вирощуванні овоч, але, як і багато інших рослин на городі вона потребує добрив.

Перше підживлення вносять перед посівом. Ґрунт збагачують компостом або гноєм. Вдруге моркву підгодовують після того, як вона проросла. На частоту внесення добрив впливає стан субстрату і тип добрив, що використовуються. Після сходів рослину можна підгодувати мінеральними добривами.

Замість покупних добрив краще вибрати саморобні, які дешевші та менш шкідливі для навколишнього середовища. Рецептами таких добрив ділимося разом із ukr.media.

Чим підгодовувати моркву

Одне з вдалих для моркви добрив — зола. Вона містить магній, калій та інші мінерали, що забезпечують гарне зростання моркви.

Застосовувати золу дуже просто: розсипати навколо рослин або зробити водний розчин. 100 г золи змішати з 10 л води та залишити на 12 годин. Отриманою сумішшю поливають молоді рослини, які нещодавно зійшли.

Ще один поживний засіб для моркви готується із йоду. На 10 л води використовується 20 крапель йоду. Отриманим розчином поливають моркву, щоб вона активніше росла і була соковитою.

Грядки з морквою деякі дачники посипають сіллю. Вона допомагає моркві швидше засвоювати поживні елементи. Також на "солоних" грядках росте солодша морква.

Раніше "Телеграф" розповідав чим підгодувати картоплю для збільшення врожаю. Підживлення потрібно встигнути внести ще до початку цвітіння кущів.