Швидше, ніж сходити в магазин: готуємо вдома вірменський лаваш

Читати російською
Автор

Ви впораєтеся менше, ніж за півгодини

Якщо хочеться побалувати себе смачною та ситною їжею, проте часу на приготування немає. У цьому випадку рятує лаваш: ми готуємо з ним різні закуски, пироги, незвичайні омлети та навіть подаємо шашлик у лаваші. Він навіть внесений до списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Як правило, ми купуємо лаваш у магазині, проте приготувати його можна і вдома. Виявляється, разом із рецептом Shuba це зробити простіше та швидше, ніж навіть сходити до магазину. Усього чотири інгредієнти, 25 хвилин часу – і лаваш готовий.

Як приготувати тонкий домашній лаваш

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • вода — 150 г;
  • олія соняшникова — 45 г;
  • сіль — 2 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно. Робимо в ній ямку, туди вливаємо воду та рослинну олію. Солимо і змащеними олією руками замішуємо гладке й еластичне тісто.
  2. Тісто ділимо на шматочки, орієнтуючись на розмір нашої сковорідки. Кожен розкочуємо качалкою максимально тонко.
  3. Розігріваємо суху сковороду, викладаємо шматочки тіста і смажимо кожен до готовності.

З лавашем можна також приготувати ліниві чебуреки. Вийде настільки смачно, що відірватися неможливо.