Швидше, ніж сходити в магазин: готуємо вдома вірменський лаваш
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ви впораєтеся менше, ніж за півгодини
Якщо хочеться побалувати себе смачною та ситною їжею, проте часу на приготування немає. У цьому випадку рятує лаваш: ми готуємо з ним різні закуски, пироги, незвичайні омлети та навіть подаємо шашлик у лаваші. Він навіть внесений до списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Як правило, ми купуємо лаваш у магазині, проте приготувати його можна і вдома. Виявляється, разом із рецептом Shuba це зробити простіше та швидше, ніж навіть сходити до магазину. Усього чотири інгредієнти, 25 хвилин часу – і лаваш готовий.
Як приготувати тонкий домашній лаваш
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 300 г;
- вода — 150 г;
- олія соняшникова — 45 г;
- сіль — 2 г.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо борошно. Робимо в ній ямку, туди вливаємо воду та рослинну олію. Солимо і змащеними олією руками замішуємо гладке й еластичне тісто.
- Тісто ділимо на шматочки, орієнтуючись на розмір нашої сковорідки. Кожен розкочуємо качалкою максимально тонко.
- Розігріваємо суху сковороду, викладаємо шматочки тіста і смажимо кожен до готовності.
З лавашем можна також приготувати ліниві чебуреки. Вийде настільки смачно, що відірватися неможливо.