Підгодуйте цибулю цими розчинами: урожай має порадувати

Читать на русском
Автор
Цибуля — один із найпопулярніших овочів
Цибуля — один із найпопулярніших овочів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Правильне та своєчасне підживлення допоможе виростити великі та соковиті цибулини.

Цибуля використовується для приготування практично кожної страви. Тому не дивно, що багато людей садять її на своїй ділянці.

Цей овоч не вимагає особливих вимог до ґрунту, і його дійсно легко вирощувати. Але якщо хочеться, щоб цибулини виросли великими й жодна з них не пропала, варто періодично підгодовувати рослину. Разом із "Добрими новинами" розповідаємо, які добрива підходять для цибулі.

Чим і коли підгодувати цибулю

Перше підживлення можна вносити вже через два тижні після посадки цибулі. До цього часу зелена стрілка має зрости до 15-20 сантиметрів. Для зростання овочам необхідний азот, тому цибулю удобрюють сечовиною або коров’яком. Замість органічних добрив можна використовувати мінеральні — хлористий калій, аміачну селітру або суперфосфат. Головне – вибрати лише одне добриво.

Друге підживлення слід повести через три тижні. Розведіть 2 столові ложки нітрофоски у відрі води та полийте розчином цибулю. У цьому добриві міститься все необхідне цибулі на цьому етапі зростання.

Втретє добриво вноситься тільки якщо ґрунт бідний на поживні елементи. У такому разі необхідно підгодувати цибулю золою та суперфосфатом, які стимулюватимуть зростання головок.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом приготування "солодкої пастки". Цей доступний засіб допоможе позбутися мурах і попелиці в саду.