Не варто так робити: помилки, які "вбивають" батарею ноутбука

Читать на русском
Автор
Як правильно заряджати ноутбук Новина оновлена 25 травня 2024, 18:13
Як правильно заряджати ноутбук. Фото Freepik

Такі помилки можуть призвести до серйозної поломки

Для ефективної роботи за ноутбуком важливо дотримуватись певних правил, які допоможуть надовго зберегти заряд батареї та убережуть пристрій від пошкоджень. Регулярне оновлення програмного забезпечення, використання режимів енергоощадження та уникнення перегріву можуть значно продовжити термін служби вашого ноутбука.

У матеріалі видання "Апостроф" перераховані головні помилки, які роблять користувачі під час роботи за ноутбуком. Цих звичок потрібно позбутися якнайшвидше.

Помилки, які "вбивають" батарею ноутбука

Пристрій постійно знаходиться на зарядці

Залишати ноутбук постійно на зарядці не рекомендується, оскільки це може призвести до перегріву акумулятора та скоротити його термін служби. Постійна підтримка 100% заряду збільшує напругу батареї, що прискорює її деградацію. Це також може спричинити перегрів, особливо якщо ноутбук використовується при високих навантаженнях, що додатково знижує ефективність та довговічність акумулятора.

Ноутбук постійно лежить на колінах

Тримати ноутбук на колінах не рекомендується з кількох причин, пов’язаних із перегріванням та зниженням ефективності батареї. По-перше, коліна можуть блокувати вентиляційні отвори ноутбука, що призводить до перегріву пристрою. Підвищена температура негативно впливає на акумулятор, прискорюючи деградацію і знижуючи місткість. По-друге, перегрів може призвести до пошкодження інших внутрішніх компонентів ноутбука, що може спричинити їх передчасний вихід з ладу. Постійне перегрів може також зменшити загальну продуктивність пристрою, оскільки система охолодження працюватиме на межі своїх можливостей

Ноутбук постійно увімкнений

Постійна робота в активному режимі збільшує цикли заряджання та розряджання батареї, що прискорює її знос. Батарея поступово втрачає свою місткість, і пристрій починає швидше розряджатися. Крім того, тривала робота в активному режимі призводить до нагріву внутрішніх компонентів ноутбука, включаючи акумулятор. Перегрівання може прискорити хімічну деградацію батареї.

"Телеграф" писав раніше, як користуватися інтернетом, коли немає електроенергії. За допомогою цієї поради ви можете не відкладати роботу або навіть відпочинок, якщо немає світла.